🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

STORY: Het verhaal achter Puro beef

Verantwoord rundvlees zoals het eigenlijk bedoeld is, meest natuurlijke vorm van grasgevoerd

Puro beef is vlees afkomstig van runderen die grazen op door Unesco beschermde pampa’s. De dieren leven van voedzame grassen en een diversiteit aan kruiden en bloemen. Dat natuurlijke menu heeft een positieve invloed op de gezondheid van de dieren en je proeft de rijkdom aan smaken terug in het vlees.

 

Puro Beef wordt geproduceerd in samenwerking met een coöperatie in Uruguay waarbij dertig duurzame boeren zijn aangesloten. Samen hebben ze zo’n 100.000 Hereford en Angus runderen. De runderen groeien rustig op en hebben de ruimte. De boeren geven de runderen geen antibiotica en hormonen en de kalfjes blijven zes maanden bij hun moeder.

De meest natuurlijk manier van rundvlees houden: in de natuur, kalfjes bij hun moeders en een rijk dieet aan grassen en kruiden.

Dit project is bekroond door de Animal Birdlife Alliance. De runderen helpen mee aan de biodiversiteit en leefbaarheid voor vogels.

Vlees met een verhaal! Is dat niet waar het om gaat? Puro Beef uit Uruguay heeft zo’n verhaal. De runderen grazen op door Unesco beschermd gebied, leven van voedzame grassen en een diversiteit aan kruiden, en zijn daardoor nooit ziek. Ook positief: het is goed voor de lokale werkgelegenheid.

 

Weten waar je vlees vandaan komt. In het verleden vooral een toegevoegde waarde, tegenwoordig een must. Track & trace, zoals dat zo mooi heet.

 

Storytelling
Puro Beef is vlees dat hier perfect op aansluit. In Nederland exclusief verkrijgbaar in onze webshop en voor de hotels en restaurants via onze horecaslagerij. Een mooi voorbeeld van storytelling en iets wat past in deze tijd: duurzaam en eerlijk.

 

Pampa’s
Pampa is de naam voor een subtropisch natuurlijk grasland, dat voorkomt in Zuid-Amerika (om precies te zijn in Uruguay, Paraguay, Brazilië en Argentinië). Het bestaat uit vruchtbare vlakten, het is er warm en vochtig, en er staat altijd een aardige wind.

 

Voedingsbodem
Daardoor zijn ze de ideale voedingsbodem voor onder andere grasetende runderen. De jaarlijkse regenval ligt tussen de 600 en 1200 millimeter en de temperaturen schommelen tussen de 12 en 19 graden in de winter en tussen de 28 en 33 graden in de zomer.

0