Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 500 gram  Japans Wagyu Entrecote A5
  • Rozemarijn 2 takjes
  • Tijm 5 takjes

Boemboe:

  • Sjalot 2 stuks
  • Gember 1 stuk a 80gr
  • Knoflook 4 teentjes
  • Chili peper stuk a 4 cm
  • Zonnebloem olie 1 eetlepel
  • Zout 1 theelepel

Peterseliewortel crème (mag ook pastinaak zijn)

  • Peterseliewortel 2 stuks (mag ook pastinaak zijn)
  • Sjalot 1 stuk
  • Tijm 4 takjes
  • Knoflook 2 teentjes
  • Zonnebloemolie 1 eetlepel
  • Aluminiumfolie
  • Eidooier 1 stuk
  • Zout 1 theelepel
  • Peper 1 theelepel

Gegrilde Pastinaak

  • Pastinaak 2 stuks
  • Zonnebloem olie 100 milliliter

Gefermenteerde groente

  • Weckpot
  • Boemboe 1 eetlepel
  • Knolselderij
  • Boter 50gr
  • Water

Sambai saus

  • Sjalot 1 stuk
  • Gember stuk a 80gr
  • Chilipeper stuk a 4cm
  • Sake 100ml
  • Mirin 100ml (alternatief/droge sherry)
  • Jus de veau 100ml
  • Sambai azijn 100ml (verkrijgbaar bij de toko)

Schorseneer linten

  • Schorseneer 2 stuks
  • Citroensap 1 eetlepel

Schorseneer Rendang

  • Schorseneer 2 stuks
  • Zout thee lepel
  • Rendang pasta 1 eetlepel
  • Ketjap manis 1 eetlepel
  • Sojasaus 1 eetlepel

 

Bereiding:

Boemboe:

  1. Maak sjalot, gember, peper en knoflook schoon.
  2. Draai dit fijn in een blender met wat zonnebloemolie, zout en kerrie.

Gegrilde peterseliewortel crème:

  1. Verhit de grillpan. Was de peterseliewortel en schil deze. Snijd deze in stukken en grill de peterseliewortel. (dit hoeft niet netjes, het gaat om de grillsmaak)
  2. Zodra de peterseliewortel gegrilled is zet je deze nog in de oven met zonnebloemolie, sjalot, tijm en knoflook en dek af met aluminiumfolie. (20min)
  3. Zodra deze zacht is fijn draaien in de blender met 1 eidooier, zout en peper, zonnebloemolie langzaam toevoegen tijdens het fijn draaien tot gewenste dikte. Deze crème vervolgens niet meer te warm maken, anders gaat hij schiften!!!

Gegrilde pastinaak:

  1. Verhit de grillpan. Schil de pastinaak en snijd deze vervolgens in lange plakken. Daarna maak je driehoekjes van de plakken.
  2. Olie ze licht in met zonnebloemolie omdat we deze mooie ruit op gaan grillen. Zodra er een mooie ruit op gegrilld is leggen we ze in een ovenschaal met zonnebloemolie die 160ᵒC is om ze beet gaar te maken. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten

Sambaisaus:

  1. Snijd sjalot, knoflook, gember en chilipeper fijn.
  2. Fruit deze aan in een pan en blus af met sake en mirin. Zodra dit voor de helft is ingekookt voeg je de Jus de veau toe. Voeg hierbij ook de Sambai azijn en laat dit voor 30 minuten trekken.
  3. Zeef daarna de saus en laat het inkoken tot de gewenste dikte.

Gefermenteerde groente:

  1. Doe  1 eetlepel van de boemboe in een weckpot.
  2. Schil de knolselderij en snijd hier mooie blokjes van die ongeveer 1x1x1 cm zijn.
  3. Leg de blokjes ook in de weckpot en roer dit even door met een lepel, zodat alle blokjes wat boemboe hebben.
  4. Sluit de weckpot en deze kun je na 3 a 4 dagen gesloten te hebben verder gebruiken.

Als je de blokjes wil gaan gebruiken even opstoven met een klontje boter en scheutje water.

Schorseneer linten:

  1. Was de schorseneer zodat al het zand eraf is.
  2. Schil de schorseneer. Voor de linten schil je de schorseneer zodat je mooie fijne linten over houd.
  3. Leg deze linten op ijswater, met een beetje citroensap. (het citroensap zorgt ervoor dat ze minder snel verkleuren.

Schorseneer Rendang:

  1. Was de schorseneren zodat al het zand eraf is. Schil vervolgens de schorseneren. Snijd ze daarna diagonaal in plakjes.
  2. Weeg de schorseneren en voeg hieraan 5% zout. Goed mengen zodat het zout goed verdeeld is.
  3. Zet dit onder druk weg voor 1 uur.
  4. Spoel de schorseneren lichtjes af.
  5. Zet de boemboe aan in een pan en voeg de schorseneren toe. (bewaar 1 lepel boemboe).
  6. Voeg daarna 1 eetlepel rendangpasta, ketjap en soja toe. Dek daarna de pan af met aluminiumfolie en laat dit rustig verder garen.
  7. Voeg als laatste eventueel wat water toe voor smeuigheid en peper en zout om op smaak te brengen.

 

Grillen van Japanse Wagyu:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een bakpan en voeg wat zonnebloemolie toe.
  • Bak de steak mooi goud bruin aan beide zijden en voeg wat rozemarijn en tijm toe.
  • Gaar de steak verder in de oven voor 3 minuten op 180 graden.
recept voor kerst van chef

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

JAPANS WAGYU ENTRECOTE A3 STEAK 500gr*

 

JAPANS WAGYU ENTRECOTE STEAK A3 250gr*

 

JAPANS WAGYU ENTRECOTE A5 STEAK 250gr*

0