Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Saltimbocca Kalfsburger

 

Ingrediënten:

Voor de Salie Mayonaise:

  • 1 el boter
  •  2 – 3 verse salieblaadjes
  •  ¼ kopje mayo
  • 1 tl citroenschil
  • ¼ tl citroensap
  • zout en peper

Ingrediënten:

Voor de Saltimbocca kalfsburgers:

  • 4 Hollandse Kalfsburgers
  • zout en peper
  • 8 plakken prosciutto
  • 4 plakken echte Cheddar
  • 4 hamburgerbuns of lekkere brioche bollen
  • sla, tomaat, ui voor garnering

Benodigdheden:

  • Barbecue met grill
  • Koekenpan
  • Koksmes
Bereiding:

 

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Porties: 4 porties/personen

Voorbereiding

  • Bereid je bbq voor op indirecte warmte. Sluit het deksel en laat de grill op temperatuur komen tot zo’n 160 graden.

Bereiding

  • Smelt de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe en bak tot ze knapperig zijn. Haal de salie uit de pan en verkruimel dit door de mayonaise.
  • Voeg de citroenrasp en het sap toe. Breng op smaak met zout en peper en roer om te combineren.
  • Bestrooi de burgers met een beetje grof zeezout. Wikkel de prosciutto om het kalfsvlees en druk aan. Plaats de burgers aan de koelere kant van de bbq. Ze zijn klaar bij een kerntemperatuur van zo’n 62/63 graden. In de laatste paar minuten van het grillen van de hamburgers, roostert u de broodjes en legt u de cheddar bovenop de hamburgers om te smelten.
  • Verdeel salie mayonaise over de broodjes, indien gewenst op sla, tomaat en ui.
  • Leg de kalfsburger erop en de bovenkant van het broodje en eet smakelijk!

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

KALFS HAMBURGER ROSE 160gr*

0