Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Lamsworstjes met gepofte groenten stoof

 

Ingrediënten:

Worstjes

  • 8 stuks Lams merquez
  • 1 takjes Rozemarijn
  • 4 tenen Knoflook

Stoof

  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 2 Paprika
  • 1 Aubergine
  • 6 Tomaat
  • 2 dl Runderbouillon
  • 1 Rode peper

Garnering

  • 1 dl Volle Yoghurt
  • Verse mint

 

Bereiding:

Stoof

  • Doe de uien, knoflook, paprika, aubergine en tomaten in z’n geheel een uur in de oven op 180 graden.
  • Laat de groenten vervolgens afkoelen.
  • Haal de tenen uit de knoflook, de ui uit de schil halen en in parten snijden.
  • Bak de knoflook bruin in de olie. Voeg de uien toe en bak deze mee.

 

  • Snijd de overig groenten grof en voeg ze toe.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Maak op smaak het zout en peper.

Het lam

  • Breng een ruime pan met 3 liter water aan de kook en draai het vuur uit.
  • Leg de worstjes in de gesloten vacuümzak in het hete water. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten staan.
  • Neem de worstjes uit het plastic en bak je ze in een hete pan met olie en boter aan alle kanten bruin.
0