Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Lamsshoarma van de barbeque

Ingrediënten voor de shoarma kruidenmix:

  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el peper
  • 1 el zout
  • 1 el gedroogde peterselie

 

Ingrediënten:

  • Nice to Meat 1 kg lams schouder zonder bot
  • Olijfolie
  • Pita broodjes
  • Saus naar keuze (een tzatziki, muntsaus of knoflook past er ook heel goed bij)

Bereidingswijze:

  • Haal de lamsschouder rollade uit de verpakking en dep het droog.
  • Injecteer nu het vlees met de shoarma marinade (1el shoarmakruiden / 100ml natuurazijn). Na het injecteren de lamsschouder droog deppen en inwrijven met olijfolie. Nu is het tijd om de lamsschouder helemaal in te rubben met de overige shoarmakruiden. Als  het vlees goed in de rub zit dan goed verpakken in folie en minimaal 24 uur in de koelkast bewaren zodat de shoarmakruiden lekker in het vlees kunnen trekken
  • Na 24 uur is het tijd om de BBQ gereed te maken voor indirect grillen op een temperatuur van 135c graden. Ik maakte deze lamsschouder op mijn Z-grills pellet grill/smoker.

 

  • Haal de lamsrollade uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Als de juiste temperatuur is bereikt dan gaat de lamsrollade op de BBQ. Na 4 uur lekker roken is het tijd om de lamsschouder in te pakken in aluminium folie. Ingepakt gaat deze weer terug op de BBQ tot een kerntemperatuur van 91c graden.
  • ls de kerntemperatuur is bereikt haal je het vlees van de BBQ en laat je het minstens 30 minuten tot een uur rusten. Nog even pullen en je hebt heerlijke pulled lams shoarma.
  • Pita broodjes grillen en lekker vullen.

 

Dit recept is gemaakt door barbecue expert Tuinchef.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

LAMSBOUT ZONDER BEEN HOLLANDS OPGEBONDEN 1,8kg

0