Lamspolet masala met tomatenstoof en hangop
Ingrediënten:
Hangop en Hangaf
Het lam
- 600 g lamspoulet
- 30 g Masala
- ½ Ui
- 3 tenen Knoflook
- 1 dl Olie
- 6 g zout Zout
- Hangaf (sap van de uitgehangen yoghurt)
Tomaten stoof
- 10 Trostomaten
- 3 tenen Knoflook
- 1 bosje Selderij
- Zout
- Rasp van een ½ Citroenschil
Roti / naan
Bereiding:
Hangop en Hangaf
- Maak de hangop door een theedoek in een zeef te hangen en de yoghurt erin te schenken. Vouw de doek dicht en laat het vocht door de doek uit de yoghurt lopen. Dit neemt 2 uur in beslag.
- De dikke yoghurt is hangop en gebruiken we bij het afmaken van het gerecht.
- Het sap noemen we hangaf en gebruiken we voor de bereiding van de masalasaus
Het lam
- Het vlees mengen met ui, masala, knoflook en olie en een uur laten marineren.
Tomaten stoof
- Maak de pan eerst goed heet en voeg 2 el olie toe.
- Voeg de tomaten toe en hou het vuur hoog. Voeg de in plakken gesneden knoflook toe en bak 2 minuten mee.
- Draai het vuur laag, voeg de selderij, zout en citroen cest toe. Plaats de deksel op de pan en laat op laat vuur 30 minuten zachtjes sudderen.
Het lam 2
- Maak de pan goed heet.
- Bak het vlees op hoog vuur onder af en toe omscheppen tot het mooi bruin en gaar is.
- Voeg het sap van de yoghurt (hangaf) toe en kook het tot een saus.