1.Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elke filet in de lengte door en prik het vlees op vier satéprikkers. Meng de cayennepeper, het gerookt paprikapoeder en ½ tl zout en bestrooi er de spiesjes mee.
2. Maak de salsa:Â Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap. Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de peper en snipper fijn. Hak de peterselie en de koriander fijn en voeg samen met de chili bij de avocado. Voeg nog wat olijfolie toe, kruid met peper en zout en roer om. Zet water op om de asperges in te garen.
3. Breek het houtachtige uiteinde van de asperges en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de panko, de olijfolie en de parmezaan, strooi het over de asperges en gaar nog 10 minuten in de oven.
4. Gril of bak de spiesen. Serveer met de salsa, handje rucola, limoentje en salsa.
Enjoy!