Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Hoe bak je de beste biefstuk

 

Ingrediënten:

Tournedos

  • 4 Tournedos / biefstukken per stuk
  • Vetstof om in te bakken (olie of boter / combinatie olie en boter)
  • Peper
  • Zout

Peperroom saus

  • ½ dl Cognac
  • 1 dl krachtige rund fond
  • 1,5 dl slagroom
  • 50 g boter
  • 3 el peperbessen
  • 1 el gehakte peterselie / dragon

 

Benodigdheden:

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Bereiding:

Tournedos

  • Haal het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi het vlees met zout.
  • Verhit een pan tot deze goed heet is.
  • Voeg vetstof toe aan de pan en bak het vlees aan elke kanten kant 1 tot 1,5 minuten stevig aan.
  • Neem het vlees uit de pan. Bewaar de pan om de saus in te bereiden.
  • Plaats het vlees op een bord en schuif het minimaal 30 minuten in de oven op 65 tot 70 graden hete lucht stand. Bij deze temperatuur zal je vlees niet doorbakken maar prachtig mooi rosé worden in de kern.
  • Gebruik eventueel een kernthermometer om de temperatuur in je vlees te checken.

Temperatuur: Rood: 48-50 °C / rosé 53 tot 56 °C / Doorbakken 65 tot 70 °C

Peperroom saus

  • Schep het overtollige vet uit de koekenpan en verwarm het opnieuw op halfhoog vuur.
  • Blus af met de cognac. Voeg de fond en slagroom toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte.
  • Voeg de boter en de peperbessen toe en verwarm al roerend tot de boter in de saus is opgenomen. Maak op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de kruiden toe.

 

Recept van Ramon Beuk.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

KOGELBIEFSTUK CREEKSTONE 160gr*

 

CLASSIC SELECTION KOGEL BIEFSTUK 160gr*

 

OSSENHAAS TOURNEDOS 160gr*

 

MRIJ VAN PIET KOGELBIEFSTUK 160gr*

 

MRIJ VAN PIET OSSENHAAS STEAK 200gr*

0