1 el olijfolie
4 Maiskipfilets Supreme
150 g gerookte spekreepjes
12 ronde sjalotten, gepeld
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el tomatenpuree
een paar takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 el bloem
175 ml rode wijn
750 ml kippenbouillon
250 g champignons, gehalveerd
een handvol bladpeterselieblaadjes, fijngehakt
STAP 1
Verhit de olie in een grote pan of ovenschaal, kruid de kipfilets goed en doe ze in de pan. Bak 4-5 minuten, halverwege omdraaien, tot ze bruin zijn. Leg de kip op een bord.
STAP 2
Doe de spekreepjes en sjalotten in de pan en bak 5-6 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de gehakte knoflook toe en bak een minuut, voordat je de tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes toevoegt en nog een minuut bakt. Voeg de bloem toe en bak nog een minuut.
STAP 3
Giet de rode wijn en kippenbouillon erbij, voeg de champignons toe, doe de kipfilets terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen gedurende 1 uur tot de saus iets dikker is geworden en de kip smeltend mals is. Strooi de gehakte peterselie erover en serveer.
Bestel je Maiskipfilet (met pootje) hier.
Bestel nu en haal deze bestelling morgen af in Almere (van 14:00 tot 16:00). Welkom!
Kom gezellig langs in onze Pop-up slagerij in Almere Poort. Open van 10-16 uur. Welkom!