Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Biefstuk JAVA style met smashed potatoes en snelle sla

NTM Chef Maurice legt het je allemaal stap voor stap uit in deze video.

 

Ingrediënten

  • 8 x biefstuk van de haas
  • 100 gram roomboter
  • 20 ml olie
  • 40 gram sambal badjak
  • peper en zout

Salade

  • 8 stronkjes little gem sla
  • 20 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • teentje knoflook
  • azijn

Smashed Potatoes

  • 500 gram Roseval aardappeltjes
  • 200 ml olijfolie
  • paar takjes tijm
  • teentje knoflook
  • paar klontjes boter

Bereiding

  • Start met de aardappeltjes. Kook ze gaar
  • Maak de kruidenolie in de blender met olijfolie, tijmblaadjes en een teentje knoflook
  • Giet de aardappeltjes af en meng ze met de olie
  • Leg ze op een rooster met bakpapier, prak ze, leg er een paar klontjes boter en peper en zout erop
  • Bak ze op 110 graden tot goudbruin krokant. Ongeveer 15 minuten
  • Maak de vinaigrette met de olie, mosterd, honing, knoflook en azijn en maak op het laatste moment de sla er mee aan
  • Verwarm de oven voor op 45 graden. Zout de biefstukken en laat ze zo’n 15 minuten op kamertemperatuur komen in de oven op een rooster
  • Verwarm de olie in de pan op hoog vuur en bak het vlees rondom snel bruin
  • Zet het vuur lager en voeg de koude boter toe. Bak de biefstukken ongeveer 2 minuten per kant en keer regelmatig
  • Haal ze uit de pan en leg ze 10 minuten in de verwarmde oven (of in aluminiumfolie)
  • Voeg een scheutje water en sambal aan het braadvocht toe en wals het tot een gelijkmatige saus
  • Maak de biefstukjes af met peper, zeezout en cress en rondom de badjak saus. Geef de sla en smashed potatoes er apart bij.

 

Recept van Maurice Rootinck

0