Bereiding:
Vlees
- Verhit een pan tot deze goed heet is, voeg olie toe en bak het vlees rondom in max. 2 minuten bruin.
- Gebruik een kernthermometer om de temperatuur te checken. Het vlees verwarmen tot 46 graden in de kern. Dit duurt ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van de kwaliteit van de oven).
- Laat het vlees vervolgens volledig afkoelen in de koelkast.
Duxelle
- Hak de champignons fijn in een keukenmachine.
- Verhit 3 el olie in de pan en bak de ui en knoflook aan.
- Voeg de gehakte champignons toe en bak al omscheppend het mengsel op hoog vuur aan tot het vocht uit de pan verdampt is.
- Draai de hitte nu lager en laat (onder af en toe omscheppen) al het vocht uit de champignons verdampen. Het duurt ongeveer één uur tot de champignons mooi droog zijn. Voeg ondertussen gehakte peterselie en rozemarijn toe.
- Laat de droge, gehakte champignons afkoelen.
Bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg uit.
- Maak van een aantal vellen leuke motieven voor de garnering.