Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Beef Wellington

 

Ingrediënten:

800 gram Chateau Briand

Duxelle

  • 600 gr champignons
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 handje bladpeterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein uitje

Overige

  • 8 plakken ruwe ham (iets dikker gesneden)
  • 3 el Mosterd
  • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
  • 1 eidooier
  • Bloem

 

Benodigheden:

  • Plasticfolie
  • Kernthermometer
  • Deegroller
  • Deegwieltje
  • Kwastje

Bereiding:

Vlees

  • Verhit een pan tot deze goed heet is, voeg olie toe en bak het vlees rondom in max. 2 minuten bruin.
  • Gebruik een kernthermometer om de temperatuur te checken. Het vlees verwarmen tot 46 graden in de kern. Dit duurt ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van de kwaliteit van de oven).
  • Laat het vlees vervolgens volledig afkoelen in de koelkast.

Duxelle

  • Hak de champignons fijn in een keukenmachine.
  • Verhit 3 el olie in de pan en bak de ui en knoflook aan.
  • Voeg de gehakte champignons toe en bak al omscheppend het mengsel op hoog vuur aan tot het vocht uit de pan verdampt is.
  • Draai de hitte nu lager en laat (onder af en toe omscheppen) al het vocht uit de champignons verdampen. Het duurt ongeveer één uur tot de champignons mooi droog zijn. Voeg ondertussen gehakte peterselie en rozemarijn toe.
  • Laat de droge, gehakte champignons afkoelen.

Bladerdeeg

  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Maak van een aantal vellen leuke motieven voor de garnering.

Inrollen van de Wellington 

  • Leg bannen plasticfolie uit op de werkbank.
  • Leg het uitgerolde bladerdeeg op het plasticfolie.
  • Leg de ham uit over het deeg.
  • Verdeel de Duxelle (droog gebakken champignons) over de ham.
  • Smeer het vlees in met mosterd en leg het vlees op de Duxelle.
  • Rol het vlees in het deeg volgens de instructies op de video.

Bakken

  • Zet de oven op 230 graden hete lucht en bak de Wellington 20 minuten.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het buiten de oven rusten.
  • Laat de oven terug koelen naar 85 graden.

Serveren

  • Plaats het vlees voor het serveren 30 minuten terug in de oven op 85 graden.
  • Snijd het vlees aan tafel en steel de show.
  • Serveer erbij wat je lekker lijkt. Zoals: stoofpeertjes, puree, spruiten, rodekool.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

CLASSIC SELECTION CHATEAU BRIAND 1100gr*

 

CLASSIC SELECTION CHATEAU BRIAND 800gr*

 

CHATEAUBRIAND CREEKSTONE 450gr*

 

CLASSIC SELECTION CHATEAU BRIAND 450gr*

0