Deze Vitello Tonato staat op het Kerstmenu van het Studentenhuis en dispuut van Lennart, Nice to Meat en vlees liefhebber. Hij maakte dit voorgerecht voor een grote groep. Een groot succes. Dank je wel voor het delen Lennart.
Blik tonijn
Kappertjes
Mayonaise
Ansjovis
Beetje soja saus
Peper/zout
Olijfolie
Maak hiervan een mooie egale tonijn-mayonaise.
1. Stukken kalfsmuis dichtschroeien met olijf olie en boter (boter geeft de kalfsmuis een mooie kleur). Voeg tijm/rozemarijn toe.
2. Kalfsmuis in de oven, tot een kern van 50/52 graden voor een mooie rose garing.
1. Verse tonijn snijden in kleine brunoise blokjes.
1. Snij de kontjes van de groene asperges.
2. Schroei de asperges mooi dicht in een grill pan.
3. Bak de asperges iets verder dan beetgaar.
1. Snij de kalfsmuis met een snijmachine flinterdun.
2. Mooie laag tonijnmayonaise op het bord.
3. Leg de opgerolde stukjes kalfsmuis op de tonijn-mayonaise.
4. Tussen de kalfsmuis leg je stukjes groene asperges.
5. Garneer verder met stukjes verse tonijn, kappertjes
6. Top af met wat verse peper
7. Optioneel: citroen zest.