Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Stuffed T-bone Steak

Ingrediënten:

  • T-bone (of Porterhouse-steak)
  • Cupje roomkaas met kruiden en knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Dille

Benodigdheden:

  • Benodigdheden:
  • Bbq met deksel
  • Lepel
  • Houten prikkers
  • Thermapen check thermometer
  • Scherp mes

Bereidingswijze:

  • Controleer de steak op ongewenst heden zoals restanten been en verwijder deze.
  • Zet de steak rechtop met de dunne lende (entrecote) naar je toe. Neem het scherpe mes en snij deze precies in het midden in, zodat je het been niet raakt.
  • Vul de binnenkant met de roomkaas met behulp van de lepel. Sluit de snede met behulp van de prikker(s). Kruid de buitenzijde naar eigen smaak met peper en zout. Leg de steak onafgedekt in de koelkast.
  • Steek je bbq aan richt deze in op indirecte wijze en stook deze naar 150C graden. Plaats de steak op indirecte zone en sluit het deksel.
  • Controleer de temperatuur van de T-bone door de ossenhaas met de kerntemperatuurmeter te meten. Bij 52C graden (even afhankelijk hoe rood je het vlees wil hebben) mag het er bij mij af. Maar hanteer gerust je eigen kerntemperatuur.
  • Laat het vlees nog even een paar minuten rusten voordat je deze aansnijd.  Bestrooi het vlees na het gesneden te hebben met wat dille naar wens. (vers in natuurlijk het mooist en lekkerst)

 

Dit recept is ontwikkeld door de chefs van BBQ & More.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

T-BONE PORTERHOUSE CREEKSTONE 1,2kg*

 

PORTERHOUSE T-BONE STEAK DRY-AGED CLASSIC SELECTION WEIDERUND 750gr*

0