Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Pulled Pork low en slow van de bbq

Ingrediënten:

  • 1 stuk varkensprocureur
  • Nice to Meat Pinch of Heat kruiden
  • Nice to Meat Touch of Sweet kruiden
  • Barbecuesaus
  • Brioche broodjes
  • Coleslaw

 

Benodigdheden:

  • BBQ voor indirect gebruik
  • Aluminiumfolie
  • Rookhout (optioneel)
  • Kerntemperatuurmeter (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog. Breng eerst een goede laag ‘Pinch of Heat’ kruiden aan rondom het vlees. Druk de kruiden aan en wacht tot het vlees wat begint te zweten. Breng vervolgens een dikke laag ‘Touch of Sweet’ kruiden aan en laat het circa een half uur buiten de koelkast zweten.
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte garing en breng deze op een temperatuur van rond de 120 graden Celsius. Voeg eventueel grote stukken rookhout toe.
  • Plaats het vlees in de BBQ op het indirecte gedeelte en gaar het voor circa 3,5 – 4 uur. Wanneer de kruiden vast zitten aan het vlees, pak je het vlees strak in, in de aluminiumfolie. Je kunt dit testen door voorzichtig met je vinger over de kruiden-laag te gaan. Als deze niet loslaat, kun je inpakken. Laten de kruiden nog los? Wacht dan nog een uurtje. Heb je een kernthermometer? Dan zul je zien dat je ongeveer op 68 graden Celsius het vlees gaat inpakken. Je kunt ervoor kiezen om nog ingrediënten in de aluminiumfolie toe te voegen naar eigen inzicht.
  • Plaats het vlees terug op de BBQ en gaar dit verder door voor circa 3,5 uur. Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, richten wij ons op een kerntemperatuur van tussen de 92 – 94 graden Celsius. Heb je geen kerntemperatuurmeter, doe het dan op gevoel. Pak een satéprikker en probeer deze in het vlees te duwen. Je vlees is klaar als je zonder al te veel weerstand door het vlees heen prikt (pas wel op dat je geen gaatje in de aluminiumfolie prikt). Is je vlees nog niet klaar? Controleer dan elk half uur op temperatuur of op gevoel totdat je bovenstaande hebt bereikt.
  • Wanneer je vlees klaar is, haal je het van de BBQ en laat je het vlees in de aluminiumfolie, in een oude handdoek gewikkeld, nog een half uur tot uur rusten.
  • Plaats daarna het vlees en de jus die in de aluminiumfolie zit in een schaal en trek het uit elkaar. Mix het vlees met de jus.
  • Serveer met een lekkere barbecuesaus, op een brioche broodje met coleslaw.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

RUB A PINCH OF HEAT | RUB A TOUCH OF SWEET

 

1 STUK VARKENSPROCUREUR

0