Bereidingswijze:
- Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog. Breng eerst een goede laag ‘Pinch of Heat’ kruiden aan rondom het vlees. Druk de kruiden aan en wacht tot het vlees wat begint te zweten. Breng vervolgens een dikke laag ‘Touch of Sweet’ kruiden aan en laat het circa een half uur buiten de koelkast zweten.
- Maak de BBQ klaar voor indirecte garing en breng deze op een temperatuur van rond de 120 graden Celsius. Voeg eventueel grote stukken rookhout toe.
- Plaats het vlees in de BBQ op het indirecte gedeelte en gaar het voor circa 3,5 – 4 uur. Wanneer de kruiden vast zitten aan het vlees, pak je het vlees strak in, in de aluminiumfolie. Je kunt dit testen door voorzichtig met je vinger over de kruiden-laag te gaan. Als deze niet loslaat, kun je inpakken. Laten de kruiden nog los? Wacht dan nog een uurtje. Heb je een kernthermometer? Dan zul je zien dat je ongeveer op 68 graden Celsius het vlees gaat inpakken. Je kunt ervoor kiezen om nog ingrediënten in de aluminiumfolie toe te voegen naar eigen inzicht.