NOT SO CLASSIC, CLASSIC BURGER
‘Chef met Lef’ Nigel van der Horst was bij ons te gast en bakte de tongstrelende hamburgers met Cheddar en zuur. Maak ze ook met ons USA Creekstone Black Angus gehakt en scoor hoge ogen bij je tafelgasten.
Ingrediƫnten
- 500 gram USA Black Angus gehakt
- Peper en Zout
- 1 rode ui
- 1 Jonagold appel
- paar flinke plakken bacon
- honing
- 4 brioche broodjes
- 4 plakken Cheddar
- Romaine sla
- 6 el mayo
- 2 el Limburgse mosterd
- plakken tomaat
- plakjes augurk
De bereiding
- Zorg ervoor dat het gehakt op kamertemperatuur is. Bak intussen de brioche broodjes in de oven krokant en de bacon in een koekenpan. Houd apart.
- Kneed mooie dikke burgers. Knijp niet te hard, zo blijft ie lekker juicy. Gebruik je duim om een deuk in het midden van de burger te maken. Dit zorgt er voor dat de burger niet bol wordt tijdens het bakken.
- Tip: Zout je gehakt altijd achteraf. Als je dit wel doet, krijg je een wat stijvere burger omdat het zout de eiwitstructuur in de burger verandert.
- Meng de mayo met de mosterd tot een lekkere saus.
- Bak de burger in het vet van de bacon ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Schroei ook de zijkanten dicht. Leg dan twee klontjes boter en de cheddar kaas op de burgers. Leg de deksel op de pan voor ongeveer 30 seconden.
- Snijd de broodjes open en grill ze ook even kort met de binnenkant op de bodem van de pan.
Bouw de burger als volgt:
- Sausje, burger, tomaat, augurk, bacon en misschien nog een beetjes saus.
Enjoy!