Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

MRIJ Rosbief Rollade

Ingrediënten

  • MRIJ VAN PIET ROSBIEF OPGEBONDEN 1,5kg
  • maldon grof zeezout

Voor de rub:

  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl fijn gemalen peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl mosterdzaad [fijn gestampt]
  • 2 el lichte bastardsuiker

Voor de Rum mopsaus:

  • 8 el DonPapa 7 Years old rum
  • 1 ui [heel klein gesneden]
  • 4 el ahorn siroop
  • 4 el lichte bastardsuiker
  • 4 el ketchup
  • 2 el mosterd

Benodigdheden:

  • BBQ met rotisserie [spit] waarbij de temperatuur van een kwast of liever een sausmop! de BBQ zo’n 200 graden is. Leg je houtskool aan een kant van de BBQ.
Bereiding:
  •  Maak eerst de rub, meng daarvoor alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Smeer de rosbief goed in met de rub en laat deze voor zo’n 2 uur ingepakt terug de koeling in.
  • Zorg dat de rosbief op kamertemperatuur is voor dat je hem op de BBQ gaat leggen.
  • Plaats de rosbief op het spit en zet vast met de vleesklemmen.
  • Plaats het spit direct boven de BBQ en laat hem voor zo’n 1,5 uur draaien totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 54 graden.
  • Zodra je het spit in de BBQ hebt gehangen ga je de mopsaus maken.
  • Meng voor de mopsaus alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bestrijk na een uur, om de 10 minuten de rosbief goed in met de mopsaus.
  • Zodra je de juiste temperatuur hebt bereikt, mijn voorkeur gaat uit naar medium rare [54 graden] haal je het spit van de BBQ af en laat je het vlees onder een laagje alufolie nog even rusten. Niet te strak afdekken anders gaart hij teveel door.
  • Snijd de rosbief in dunne plakken op de draad en geniet van dit mooie stuk Nederlands rund.

 

 

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

RUB A PINCH OF HEAT

 

RUB A TOUCH OF SWEET

 

MRIJ VAN PIET ROSBIEF OPGEBONDEN 1,5kg*

0