Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Mini Beef Wellington

Het ultieme kerstgerecht. Dit is zo lekker! Maurice gebruikt hiervoor Wagyu ossenhaas en Pata Negra ham. Maar deze producten vervang je net zo makkelijk met gewone ossenhaas en andere rauw ham.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 ossenhaasjes van 200 gram per stuk
  • 100 gram gesneden rauw ham
  • pakje bladerdeeg
  • 250 gram paddenstoelen fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 25 gram broodkruim
  • zout, peper, tijm, nootmuskaat
  • Rode wijn jus naar keus
  • Boter
  • kleine ronde vorm
  • plastic folie

 

Maak eerst de duxelle. Bak het uitje en de paddenstoelen in de boter. Bak door tot het vocht er uit is. Het moet echt droog zijn. Voeg broodkruim, nootmuskaat, tijm, peper en zout toe. Laat afkoelen.

 

Zout het vlees en bak kort op de bakplaat of in een pan. Let op; alleen voor een korstje. Garen doen we in de oven. Laat ook het vlees helemaal afkoelen.

 

Met het overgebleven bakvet maak je de rode wijn jus. Voeg 1 dl rode wijn en eventueel, 1 dl vleesbouillon of fond toe en laat inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Neem dan van het vuur koel wat af en roer er voorzichtig klontjes boter (zalvend) door heen.

 

Neem dan de ronde vorm erbij en bekleed die met plastic folie. Leg er vervolgens de plakjes rauwe ham in en een laag duxelle. Daarop leg je het vlees.

 

Neem het pakketje uit de vorm en leg het op een iets groter cirkel bladerdeel. Bekleed dan het torentjes met ruim bladerdeeg. Bestrijk met eigeel.

 

Zet ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Bestel hier je ossenhaas

 

 

 

 

Bekijk het video recept!

 

 

Beef Wellington een echte klassieker voor tijdens de feestdagen

Ben je op zoek naar het beste vlees, waarmee jij de lekkerste Beef Wellington kunt maken? Dan ben je bij Nice to Meat You aan het juiste adres! Wij bieden vlees van de hoogste kwaliteit, waaronder ossenhaas, ideaal voor dit luxe gerecht.

 

Ossenhaas in bladerdeeg tijdens de feestdagen

Beef Wellington, ook wel ossenhaas in bladerdeeg genoemd, is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een stuk ossenhaas dat wordt bedekt met een laagje fijngehakte champignons en soms paté. Daarna wordt het vlees ingepakt met bladerdeeg en als geheel in de oven gebakken tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Dit terwijl de ossenhaas van binnen mals en sappig blijft. Het gerecht staat bekend om de luxe uitstraling en wordt vaak gereserveerd bij speciale gelegenheden, zoals de feestdagen.

 

Welk vlees voor de Beef Wellington? 

Van origine wordt er voor Beef Wellington ossenhaas gebruikt, dit is één van de meest malse stukken vlees van het rund. De zachte structuur en de milde smaak van het vlees, gaat perfect samen met de rijke smaken van de champignons en het bladerdeeg. Bij Nice to Meat You vind je ossenhaas van de hoogste kwaliteit, perfect voor een gerecht, zoals Beef Wellington voor tijdens de feestdagen. Voor variatie kiezen sommigen voor varkenshaas als alternatief voor ossenhaas.

 

 

Hoe maak je Beef Wellington? 

Het maken van Beef Wellington vereist voorbereiding, maar het resultaat is de moeite waard. Helemaal wanneer je indruk wilt maken op je familie en vrienden, tijdens het Kerst- of Paasdiner. Bij het bereiden van Beef Wellington, is het van belang om de ossenhaas kort te braden om een mooie korst te vormen. Vervolgens kun je de duxelles, van fijngehakte champignons bereiden, waarmee het vlees bedekt kan worden. Wanneer dit gedaan is, kan het geheel bedekt worden met (eventueel ham en) bladerdeeg. Het bladerdeeg smeer je in met eigeel en vervolgens kan de Beef Wellington de oven in.

 

Hoe lang moet Beef Wellington in de oven?

De oven speelt een belangrijke rol in de bereiding van de Beef Wellington. Verwarm de oven voor op 210 graden. Een kerntemperatuurmeter is noodzakelijk bij de bereiding van Beef Wellington. De Beef Wellington is klaar wanneer de kerntemperatuur in het vlees 45 graden aangeeft. Gemiddeld duurt dit tussen de 30 en 50 minuten. Na het garen in de oven, is het van belang om het gerecht 10 minuten te laten rusten. Tijdens het rusten, gaart het vlees nog iets door, hierdoor is die perfect wanneer je het gerecht aansnijdt.

 

Beef Wellington vlees bestellen bij dé online slager

Wil je zelf Beef Wellington maken voor tijdens de feestdagen? Voor het beste kwalitatieve vlees ben je bij Nice to Meat You aan het juiste adres. Wanneer je het vlees online bestelt, ben je verzekerd van vers vlees. Op de dag van levering wordt het vlees bereidt en klaargemaakt voor verzending door onze ervaren slagers. Het is aangeraden om tijdig te bestellen, vooral rond de feestdagen, zodat je jouw Beef Wellington op tijd kunt bereiden voor een speciale gelegenheid met familie of vrienden.

0