Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Lamsboutfilet met komkommer en venkel

 

Ingrediënten:

Soepje

  • 1 Komkommer
  • 1 Venkel
  • 3dl water
  • ½ dl citroensap
  • 50 g Suiker
  • 4 g Zout

Het lam

  • 400 g Lamsfilet van de bout (zelf snijden van biefstuk delen)
  • 100 g Boter
  • 50 g Verse kruiden (peterselie, kervel en bieslook)
  • Siplock zakjes / vacuum

Gemarineerde groenten 

  • Slierten venkel en komkommer (zie instructie video)
  • ½ dl Sushi azijn
  • 2 el Olie

Bereiding:

  • Schil met de dunschiller de schil van de komkommer.
  • Schil ook de helft van de venkel met de dunschiller en doe deze samen met de komkommer in een kom met koud water. (deze slierten gebruiken we later voor de gemarineerde groenten)

Soepje

  • Doe de overige venkel in een pan met water, suiker en zout. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat het 3 minuten zachtjes koken.
  • Doe de geschilde komkommer met het citroensap in een diepe staafmixerbak en pureer met de staafmixer. Voeg de venkel en kookvocht toe en pureer nogmaals helemaal fijn.
  • Zeef door een fijne zeef of haarnetje en bewaar in de koelkast.

Het lam

  1. Verwarm de boter tot het volledig gesmolten is
  2. .Verdeel het vlees over plasticfolie bestrooi met de gehakte kruiden leg het vlees op de kruiden, bedek het met boter en rol het vlees in de folie.
  3. Doe de rollen vlees in de zakje en voeg de overig boter toe.
  4. Plaats in de oven 1,5 uur op 65 graden.

Gemarineerde groenten

  1. Slierten venkel en komkommer mengen met de azijn en olie en op smaak maken met zout en peper.

0