Bereiding
Pompoen bouillon en puree
- Plaats de pompoen in z’n geheel in de oven op 220 graden hete lucht en laat hem 1 uur staan.
- Neem de pompoen uit de oven, verwijder de schil van het vruchtvlees en gooi de zaden weg. (zie video)
Voor de bouillon
- Doe de schillen in pan met 1 liter water. Voeg 1½ ui, 4 tenen knoflook 2 laurierblaadjes en 1 kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1 uur trekken.
- Zeef de bouillon door een doek of haarnetje en maak evt extra om smaak met zout en peper.
Voor de puree
- Doe het vrucht vlees in de pan en voeg 2 dl melk en 50 g boter toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes garen.
- Pureer met de staafmixer en voeg ongeveer 4 gram zout toe.