Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Jalapeno Cheddar Grillworst | Bataat & Courgette

Ingrediënten: voor 6 gerechtjes

  • 6 plakken Jalapeno cheddar grillworst van Nice to Meat
  • 300 gr. bataat (zoete aardappel)
  • 50 gr. feta kaas
  • 1 Ei
  • 1 theel. oregano
  • 0,5 eetl. griekse yoghurt
  • 1 eetl. bloem
  • 1 courgette
  • 18 cherry tomaatjes
  • kervel (als garnering)
  • peper en zout (op smaak)

 

Voorbereiding:

Schil en rasp de zoete aardappel op een grove rasp. Snijd de feta in kleine blokjes en meng deze met de zoete aardappel. Snijd de oregano fijn en meng deze samen met het ei, Griekse yoghurt en de bloem door de zoete aardappel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak nu kleine burgers doormiddel van de zoete aardappel in een steekring te drukken en laat even opstijven in de koeling.

Afwerking:

Grill de grillworst op de gladde kant van de Tabl’O tot deze mooi begint te karamelliseren. Smeer de bakplaat goed in met zonnebloemolie en bak de bataat burgers goudbruin voor ca. 4 minuten per kant. Leg op de minder hete zone op de Tabl’O de cherrytomaatjes en strooi hier wat peper en zout overheen. Bak ondertussen de courgette op de hete kant. Voor de opmaak van het bordje leg je onderop de burger van bataat. Schuin er tegen aan leg je de grillworst en dresseer het gerechtje af met de gepofte cherry tomaatjes en de gegrilde courgette. Garneer eventueel af met wat kervel.

 

Dit recept is ontwikkeld door de chef van OFYR.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

GRILLWORST TEXAS STYLE 500gr* MET RUB TOUCH OF SWEET

 

DUKE OF BERKSHIRE GRILLWORST TEXAS STYLE 500gr*

0