Bereid je barbecue voor door 2 volle handen kooltjes of briketten op te warmen. Zorg ervoor dat de barbecue rond de 120 graden is en verdeelt in 2 zones. Om de warmte goed te verspreiden kan je de lekbak naast de kooltjes vullen met kokend water.
De Iberico ribs
Verwijder voor dat je begint de vlies aan de ribzijde, dit zou gemakkelijk moeten lukken met een stukje keukenpapier. Verwijder vervolgens het overtollige vet en loshangende stukjes vlees.
Als je de ribs mooi hebt bijgesneden, dep je het overtollige vocht nog even weg zodat je rub goed kan hechten aan vlees.
Bestrooi de Iberico ribs rijkelijk met “A Pinch of Heat” de pittige rub van Nice to meat!, zorg dat alles bedekt is door een laagje rub.
Dep de rub in het vlees, zorg ervoor dat je niet wrijft en laat minimaal 10 min intrekken.
Als de barbecue op temperatuur is, plaats je de ribs boven de lekbak, rib side down (niet boven de kooltjes, we gaan ze indirect garen).
Om de ribs een extra rook touch te geven, leggen we tegelijkertijd een stuk rookhout op de kooltjes.
Sluit de barbecue af, maar zorg dat de rookcirculatie langs de ribs kan gaan. De ribs kunnen nu drie uur lekker blijven liggen en vul de kooltjes af en toe aan om de barbecue op temperatuur te houden.
Na drie uur haal je de ribs van de grill en pak je ze in een dubbele laag aluminiumfolie (rib side down) in met een goeie scheut appelsap (zorg ervoor dat het niet lekt).
Plaats de ribs terug op de barbecue en laat ze nog een uur liggen.
Haal de ribs uit het folie en presenteer ze op een mooi robuuste houten snijplank en jij bent helemaal de man en Grill Master bij je vrienden! Het vlees is nu zo mals dat ze bijna van het botje vallen!
Dit recept is ontwikkeld door de Nick Vogel van CalmCooking.