Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Hutspot met biefstuk reepjes

recept biefstuk met hutspot

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 2 kogelbiefstukken
  • 500 gram aardappelen
  • 2 winterpenen (middel)
  • 2 uien
  • ketjap
  • boter
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de wortels en aardappels 20 minuten totdat je ze tot een puree kunt stampen. Voeg dan altijd een lepeltje kookvocht en eventueel een klontje boter toe als het te droog is.
  • Fruit de stukjes ui glazig in wat olie of boter
  • Zout en peper de biefstukken en bak medium in boter. Neem ze er uit en leg onder aluminium folie om te laten rusten.
  • Maak met het baksel van de biefstukken een jus. Voeg 100 ml water, een extra klontje boter en wat ketjap naar smaak toe. Laat een beetje inkoken zodat de jus de gewenste dikte heeft.
  • Breng de hutspot op smaak met zout en peper.
  • Snijd de biefstuk in smalle reepjes.
  • Schep een mooi bergje hutspot op een bord en garneer met biefstukreepjes. Giet er voorzichtig de jus omheen.

Bestel hier je kogelbiefstuk.

Eet smakelijk!

 
0