Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Hertenbiefstuk met gegrilde groenten en wilde jus

 

Ingrediënten:

  • 2 hertenbiefstukjes
  • 2 pastinaken
  • handje worteltjes
  • handje groene asperges
  • 100 gram cantharellen
  • boter
  • 100 ml room
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml kalfsvol-au-vent

Bereiding:

  • Schil de pastinaken en kook ze in stukken in de room, klontje boter, peper en zout
  • Leg de biefstukjes in de oven op 45 graden om op temperatuur te brengen
  • Rooster de wortel onder de grill of op de BBQ tot ze goudbruin zijn en een grill streep hebben. Voeg halverwege de asperges toe
  • Bak de cantharellen in de pan met een beetje olie
  • Haal ze uit de pan en zet apart
  • Verhit olie in de pan en bak de biefstukjes snel rondom bruin
  • Voeg een lepel boter toe en zet het vuur lager. Beweeg het vlees en arroseer. Circa 2 minuten per kant
  • Neem ze uit de pan en laat ze rusten in de warmte-la van de oven
  • Blend de pastinaak als ze gaar zijn, en voeg zoveel room toe zodat het een crème wordt
  • maak op smaak met peper en zout en eventueel nog een klontje boter
  • Kook de wijn en kalfs vol-au-vent in tot 250 ml
  • Snijd het vlees in plakken op de draad
  • Serveer de biefstukjes met de pastinaak crème, gegrilde groenten, cantharellen en jus

 

 

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

HERTENBIEFSTUK 160gr*

0