Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Gegrilde Lamskofte kebabs

 

Ingrediënten:

  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 0.5 eetlepel gemalen chilipoeder
  • 0.5 eetlepel gemalen komijn
  • rasp van 1 citroen + het sap apart
  • een hand gepelde pistachenootjes
  • 300 gram gemengde sla
  • een bosje verse munt
  • 1 grote rode ui, in plakken gesneden
  • 4 tortilla’s
  • 6 volle eetlepels Griekse yogurt
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Benodigheden:

  • Barbecue met cast-iron grid
  • Koekenpan
  • Keukenmachine
  • 4 Spiezen

Voorbereiding:

  • Maak je barbecue klaar voor direct grillen en laat de temperatuur flink oplopen naar 275 graden, bij voorkeur gebruik een cast-iron grid want die wordt zelf ook goed heet en zorgt voor mooie garing van het lam.
  • Maal de pistachenootjes in de keukenmachine tot ze grof zijn gemalen. Doe de nootjes daarna in een grote kom samen met het gehakt, tijm, chilipoeder, komijn en de rasp van de citroen. Voeg nog wat extra peper en zout toe naar smaak en meng dit goed door elkaar.
  • Verdeel het gemengde gehakt in 4 delen en maak hier een stevige bal van. Rol het gehakt daarna goed uit zodat het de vorm heeft van een kebab en prik per kebab de spies er door heen. Je kunt zelf kijken hoe dik/dun je de kebabs wilt hebben.
  • In een aparte kom maak je alvast de griekse yogurt aan met de fijngesneden knoflook en zout en peper naar smaak, dit zet je in de koelkast tot het tijd is om te eten.
  • Doe alle sla samen in een kom met de blaadje van het bosje verse munt, het sap van de citroen en de fijngesneden rode ui. Mix dit goed door elkaar en zet ook aan de kant.

Bereiding:

  • Zodra de barbecue de 275 graden heeft bereikt kun je de kebabs op de grill leggen en deze laten garen tot de gewenste gaarheid. Draai de spiesen regelmatig om verbranden te voorkomen daar de barbecue best heet is. Omdat het best vet vlees is laat ik de kamado openstaan om rookontwikkeling te voorkomen, zonde van de delicate lam smaak. Lam is gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden.
  • In de tussentijd verwarm je ook de tortilla’s in een droge koekenpan voor 30 seconden per kant. Je kunt ze warm houden door ze in een theedoek te leggen.
  • Om het gerecht af te maken doe je een warme tortilla op een bord, deze bedek je in het midden met de sla, daarop breek je de lamskebab die je van de spies hebt gehaald in grove stukken. Als finishing touch doe je er griekse yoghurt op en vouw je de tortilla op door eerst de onderkant naar binnen de vouwen en daarna de zijkanten eroverheen te vouwen.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

LAMS GEHAKT 500gr*

0