Bereidingswijze:
- Haal de côte de boeuf ruim van te voren uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Maak de Kamado BBQ gereed voor direct grillen op een temperatuur van 175 – 180 graden.
- Snij de ciabatta in mooie gelijkmatige plakken en bestrijk deze met olijfolie en verse knoflook. Grill de plakken ciabatta nu mooi krokant. Haal ze van de BBQ en leg ze stuk voor stuk op een mooie presentatie schaal. Beleg elke plak ciabatta nu met wat rucola, gorgonzola en fijn gesneden lente-ui.
- Bestrooi ondertussen de op kamertemperatuur gekomen côte de boeuf met wat peper en zout. En grill tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal de côte de boeuf van de BBQ en laat rusten.
- Snij de côte de boeuf in plakken en verdeel deze over de belegde corstini’s en druppel er nog wat Saus.GuruSkull Hot saus over of de Red hot Likkie Lakkie van Nice to Meat.
Dit recept is gemaakt door barbecue expert Tuinchef.