Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Boerenkoolschotel met rookworst en geraspte kaas

boerenkool met worst

Comfortfood number 1. Maak dit vooral van te voren en warm op als de tafelgenoten arriveren. Een klassieker met een twist is deze heerlijke boerenkoolschotel.

Ingrediƫnten:

  • 300 gram boerenkool
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • uitje gesnipperd
  • 1 rookworst
  • 150 gram spekjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • mosterd naar smaak
  • half kuipje kruidenkaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de boerenkool met de aardappelen gaar en giet ze af, laat uitdampen.
  2. Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
  3. Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
  4. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
  5. Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

 

 
0