Comfortfood number 1. Maak dit vooral van te voren en warm op als de tafelgenoten arriveren. Een klassieker met een twist is deze heerlijke boerenkoolschotel.
Ingrediƫnten:
- 300 gram boerenkool
- 750 gram kruimige aardappelen
- uitje gesnipperd
- 1 rookworst
- 150 gram spekjes
- 100 gram geraspte kaas
- scheutje melk
- klontje boter
- mosterd naar smaak
- half kuipje kruidenkaas
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar en giet ze af, laat uitdampen.
- Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
- Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
- Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.