Bereiding
- Start met de aardappeltjes. Kook ze gaar
- Maak de kruidenolie in de blender met olijfolie, tijmblaadjes en een teentje knoflook
- Giet de aardappeltjes af en meng ze met de olie
- Leg ze op een rooster met bakpapier, prak ze, leg er een paar klontjes boter en peper en zout erop
- Bak ze op 110 graden tot goudbruin krokant. Ongeveer 15 minuten
- Maak de vinaigrette met de olie, mosterd, honing, knoflook en azijn en maak op het laatste moment de sla er mee aan
- Verwarm de oven voor op 45 graden. Zout de biefstukken en laat ze zo’n 15 minuten op kamertemperatuur komen in de oven op een rooster
- Verwarm de olie in de pan op hoog vuur en bak het vlees rondom snel bruin
- Zet het vuur lager en voeg de koude boter toe. Bak de biefstukken ongeveer 2 minuten per kant en keer regelmatig
- Haal ze uit de pan en leg ze 10 minuten in de verwarmde oven (of in aluminiumfolie)
- Voeg een scheutje water en sambal aan het braadvocht toe en wals het tot een gelijkmatige saus
- Maak de biefstukjes af met peper, zeezout en cress en rondom de badjak saus. Geef de sla en smashed potatoes er apart bij.
Recept van Maurice Rootinck