Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Biefstuk JAVA style met smashed potatoes en snelle sla

NTM Chef Maurice legt het je allemaal stap voor stap uit in deze video.

 

Ingrediënten

  • 8 x biefstuk van de haas
  • 100 gram roomboter
  • 20 ml olie
  • 40 gram sambal badjak
  • peper en zout

Salade

  • 8 stronkjes little gem sla
  • 20 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • teentje knoflook
  • azijn

Smashed Potatoes

  • 500 gram Roseval aardappeltjes
  • 200 ml olijfolie
  • paar takjes tijm
  • teentje knoflook
  • paar klontjes boter

Bereiding

  • Start met de aardappeltjes. Kook ze gaar
  • Maak de kruidenolie in de blender met olijfolie, tijmblaadjes en een teentje knoflook
  • Giet de aardappeltjes af en meng ze met de olie
  • Leg ze op een rooster met bakpapier, prak ze, leg er een paar klontjes boter en peper en zout erop
  • Bak ze op 110 graden tot goudbruin krokant. Ongeveer 15 minuten
  • Maak de vinaigrette met de olie, mosterd, honing, knoflook en azijn en maak op het laatste moment de sla er mee aan
  • Verwarm de oven voor op 45 graden. Zout de biefstukken en laat ze zo’n 15 minuten op kamertemperatuur komen in de oven op een rooster
  • Verwarm de olie in de pan op hoog vuur en bak het vlees rondom snel bruin
  • Zet het vuur lager en voeg de koude boter toe. Bak de biefstukken ongeveer 2 minuten per kant en keer regelmatig
  • Haal ze uit de pan en leg ze 10 minuten in de verwarmde oven (of in aluminiumfolie)
  • Voeg een scheutje water en sambal aan het braadvocht toe en wals het tot een gelijkmatige saus
  • Maak de biefstukjes af met peper, zeezout en cress en rondom de badjak saus. Geef de sla en smashed potatoes er apart bij.

 

Recept van Maurice Rootinck

0