Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Biefstuk Cranberry Rum saus

Ingrediënten:

  • 2 mooie biefstukken van de haas
  • 50 ml Donpapa 7 jaar oude rum
  • 250 gram verse cranberry’s
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 el esdoorn siroop
  • 50 gr boter
  • 2 stevige appels
  • grof zeezout

 

Benodigdheden:

  • BBQ met gietijzenrooster op 220 graden

Bereidingswijze:

  • Snijd de appels, zonder schil in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een pan, zodra deze vruin wordt voeg je de esdoornsiroop toe.
  • Laat dit langzaam karameliseren en voeg dan de tijm toe.
  • Roer nu de appels, de DonPapa rum en de cranberry’s er doorheen en laat dit een minuut of 15 tot 20 garen.
  • Laat de saus eventueel nog wat langer indikken tot de gewenste dikte.
  • Leg de biefstuk op het gietijzeren rooster en verhit deze op directe hitte voor zo’n 5 minuten. Draai ze dan een kwartslag voor een mooie grillstreep.
  • Draai de biefstuk vervolgens om en houdt vanaf nu de gaarheid in de gaten door er zachtjes op te drukken. Je kunt de temperatuur ook meten maar dat heb ik niet gedaan.
  • Als ze gaar genoeg zijn, haal je ze er af en laat je ze nog een paar minuten rusten op een bord.
  • Plaats op een schoonbord een schep cranberry rum saus, leg daarop je biefstuk en top af met een extra schep van de saus.
  • Strooi er vervolgens wat grof zeezout over en klaar!

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

KIP HOTDOG HERBS 5x20cm*

 

DUKE OF BERKSHIRE HOTDOG TEXAS STYLE 5x20cm*

 

JAPANS WAGYU STEAK NIKU TORI 1 spies 30gr*

 

USA BLACK ANGUS BURGER 160gr*

 

KOGELBIEFSTUK CREEKSTONE 100gr*

 

PORTERHOUSE T-BONE STEAK DRY-AGED CLASSIC SELECTION WEIDERUND 750gr*

 

MRIJ VAN PIET ENTRECOTE STEAK 400gr*

0