Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Bereid de ideale Rollade

 

Ingrediënten:

  • Duke of Berkshire Rollade of Runderrollade van MRIJ van Piet
  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • ¼ winter wortel
  • 4 blaadjes laurier
  • ¼ prei
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 takken tijm
  • 3 el olie
  • 50 g boter

Benodigdheden:

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Extra info

De runderrollade krijgt een rosé bereiding. Dat betekent tot ongeveer 55 graden in de kern.

De varkensrollade verwarmen we heel rustig tot 68 graden in de kern.

Bereiding:

Het bakken

  • Verhit de pan tot deze goed heet is.
  • Voeg olie toe en leg het vlees op de huidkant in de pan.
  • Door deze kant eerst te bakken komt het vet mooi los.
  • Draai het vlees na 1 minuut stevig aanbakken om en bak het vervolgens helemaal rondom bruin.
  • Voeg de smaakmakers toe: begin met gesneden knoflook, dan gesneden uien, wortel en prei. Voeg laurier, rozemarijn en tijm toe voor extra smaak.
  • Voeg nu de boter toe en laat deze smelten en meebakken met de groenten en het vlees.
  • Neem het vlees uit de pan en plaats het in een ovenschaal.
  • Mocht je een mooie braadpan hebben dan heb je geen ovenschaal nodig.
  • Zet de oven 130 graden en schuif het vlees erin.
  • Gebruik een kernthermometer om het vlees te checken.
  • Het rundvlees verwarmen we tot een temperatuur van 53 tot max. 55 graden in de kern.
  • Het varkensvlees verwarmen we tot 68 graden.
  • Probeer om de 20 minuten het vlees te bedruipen met het vet op de bodem van de pan.

 

Recept van Ramon Beuk.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

DUKE OF BERKSHIRE FILETROLLADE GEKRUID 1kg*

 

MRIJ VAN PIET ROLLADE 1500gr*

0