Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Bavette rollade met pesto

Ingrediënten

  • 1 hele Bavette gevlinderd (of vlinder hem zelf zoals Maurice dat doet in de video)
  • 6 kleine stronkjes witlof
  • 6 kleine stronkjes roodlof
  • 500 gram rucola
  • Balsamico stroop

Pesto

  • 2 bosjes basilicum
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 200 gram Parmezaanse kaas in blokjes of geraspt
  • citroensap van 2 citroenen
  • peper en zeezout

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten voor de pesto in de blender en maak een gladde saus
  • Bestrijk de Bavette met de pesto en een handje rucola en rol op. Maak vast met satéstokjes
  • Snijd er steaks van circa 2.5 cm van
  • Grill de helft van de lof op de BBQ tot goudbruin
  • Maak de salade met de andere helft van de lof (de losse blaadjes) met olie en zeezout. Zet weg
  • Kruid de steaks met zout en grill tot de kern 50 graden en goudbruin is. Reken ongeveer een half uur
  • Serveer de gegrilde Bavette op een grote schaal, leg er wat gegrilde witlof op en besprenkel met Balsamico stroop
  • Serveer de witlof sla er apart bij

Recept van Maurice Rootinck

0