Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

CLASSIC SELECTION CHATEAU BRIAND

450gr

Chateaubriand Classic Selection: Culinaire Perfectie in Elke Hap!

Ervaar een buitengewone culinaire reis met onze Chateaubriand Classic Selection van 450 gram. Dit weelderige stuk rundvlees, zorgvuldig gesneden uit het hart van de ossenhaas, belooft een smaakvolle symfonie van malsheid en verfijning.

Elk sappig snijvlak onthult de essentie van gastronomische luxe, perfect bereid om jouw culinaire ervaring naar nieuwe hoogten te tillen. Ideaal voor intieme diners of feestelijke gelegenheden, de Chateaubriand Classic Selection staat garant voor een onvergetelijke smaakbeleving.

Trakteer jezelf op het allerbeste en maak van elke maaltijd een meesterwerk met onze Chateaubriand Classic Selection. Laat je smaakpapillen dansen van vreugde! 🍽️🥩🌟

37,50

Vandaag besteld morgen in huis

Middenstuk van de ossenhaas
Vers geleverd
Geschikt om in te vriezen

Description

Deze chateau briand biefstuk wordt speciaal door de slagers van Nice to Meat geselecteerd. Voor dit bijzondere stukje vlees wordt alleen het vrouwelijke vee dat 1 of 2 keer gekalfd heeft gekozen.

Additional information

Bereiding

Bakken, Grillen, Zie recepten voor verschillende bereidingen

Conditie

Vers geleverd

Houdbaarheid

Zie verpakking

Productspecificaties

Artikelnummer
1150500
Conditie
Vers geleverd
Herkomst
Zuid Amerika
Verpakking
Per stuk gevacumeerd

Inspiratie & Recept

Voedingswaarden

Energie
455 kJ
Energie
108 kcal
Vetten
1,8 g
Koolhydraten
0
Suikers
0
Eiwit
22,9 g
Zout
0,1 g

Inspiratie

BESCHRIJVING

De ossenhazen waar deze biefstukken van worden gesneden door onze professionele slagers worden speciaal geselecteerd door Nice to Meat. Alleen de beste ossenhazen worden gekozen om de haasbiefstuk of tournedos uit het midden te snijden. Exact geportioneerd op vaste grammages door onze slagers.

Al meer dan 5 jaar staat de ossenhaas stipt op nummer 1 van meest verkochte producten in ons bedrijf. Reden genoeg om een ‘‘Ode aan de biefstuk van de haas’ te publiceren. Van de luxueuze tournedos Rossini tot de oer- Hollandse biefstuk zonder opsmuk – beter bekend als de biefstuk in jus van Loetje. Met deze ossenhaas kun je alle kanten op. Het product wordt uit de vriezer geleverd en is per 2 stuks verpakt. Laat de biefstuk goed op kamer temperatuur komen voordat je deze gaat bereiden en haal ze minimaal 1 uur van tevoren uit de verpakking. Voor het bereiden dep je de biefstukken goed droog en bestrooi je ze met peper en grof zeezout, ready to go!

Oorsprong Biefstuk van de Haas

Waar de benaming biefstuk van de haas, of ossenhaas vandaan komt zijn meerdere theorieën over ontstaan in de geschiedenis. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan hier de blog “Ode aan de Biefstuk van de Haas”.

RECEPT

De lekkerste ossenhaas biefstuk:

  1. Haal het vlees uit de koelkast en de verpakking.
  2. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen en doe er dan wat zout en peper op.
  3. Laat de pan heet worden en doe er wat archaide olie in
  4. Schroei de ossenhaasbiefstuk dicht elke kant 1 minuut
  5. Doe er een goede schep roomboter bij en zet het vuur laag
  6. Bak de ossenhaas biefstuk verder naar smaak.
  7. Laat de ossenhaas biefstuk 10 minuten rusten ingepakt in de alufolie voordat het geserveerd wordt

Tip: doe  een lepel sambal badjak door de jus wanneer het vlees uit de pan is en het vuur uit. Dit zorgt voor een lekkere pittige jus.

 

Classic Selection Weiderund rundvlees
Het Weiderund wordt zo genoemd, omdat de runderen vrij kunnen rondlopen in de wei. Het Weiderund is afkomstig van verschillende boerderijen. De fokkers geven de runderen persoonlijke aandacht, waardoor ze gewend zijn aan mensen. Hierdoor kennen de dieren nauwelijks stress. De koeien krijgen van de boer een hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding van plantaardige grondstoffen. Weiderund is vrij van antibiotica en hormonen.

 

Dry Aged vlees van Weiderund

Het mooie vetlaagje maakt dat Nice to Meat het vlees zo voortreffelijk kan Dry Agen. Hiervoor wordt overigens alleen het vlees van koeien gebruikt. Van het weiderund zijn de dry aged ribeye en de entrecote beschikbaar. Ook twee stoere steaks met bot, namelijk de dry aged t-bone en tomahawk steak zijn verkrijgbaar bij Nice to Meat.

Dit is een selectie van Nice to Meat zelf, alleen vertrouwelijk vee dat 1 of 2 keer gekalfd heeft. Het zijn meestal rode of roodbonte koeien die of alleen voor vlees of voor vlees en melk gefokt zijn (dubbeldoelras).

Kortom, de Classic Selection Weiderund vlees is niet te missen op het bord van de echte vleesliefhebber!


0