Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Lamsbiefstuk met pompoen en gekarameliseerde ui

 

Ingrediënten:

Het lam

  • 500 g Lamsbiefstuk
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tak Tijm

Pompoen (Puree en bouillon)

  • 1 Pompoen (van ongeveer 1 kg)
  • 2 Uien
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 liter Kippenbouillon (of water en 1 bouillonblokje)
  • 2 dl melk
  • 50 g boter

Gekarameliseerde ui

  • 2 uien
  • 1 dl sojasaus
  • ½ dl zonnebloemolie

Bereiding

Pompoen bouillon en puree

  • Plaats de pompoen in z’n geheel in de oven op 220 graden hete lucht en laat hem 1 uur staan.
  • Neem de pompoen uit de oven, verwijder de schil van het vruchtvlees en gooi de zaden weg. (zie video)

Voor de bouillon

  • Doe de schillen in pan met 1 liter water. Voeg 1½ ui, 4 tenen knoflook 2 laurierblaadjes en 1 kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1 uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een doek of haarnetje en maak evt extra om smaak met zout en peper.

Voor de puree

  • Doe het vrucht vlees in de pan en voeg 2 dl melk en 50 g boter toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes garen.
  • Pureer met de staafmixer en voeg ongeveer 4 gram zout toe.

Gekarmaliseerde ui met Soja saus

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit de olie en voeg de uien toe. Bak de uien op half hoog vuur, onder steeds roeren, tot ze donker beginnen te kleuren. Houdt het vuur op de zelfde stand en voeg steeds beetjes water toe om het karamelliseren te bevorderen. (zie instructie video).
  • Voeg op het laatst de soja saus aan de uien toe en laat het geheel afkoelen.

Het lam

  • Pan verhitten met olie en boter. Lamsbiefstuk aan alle kanten in 4 minuten bruin bakken.
  • Inpakken en folie en 20 minuten laten staan.
0