Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Creekstone Bavette met Pasta Pesto

 

Ingrediënten:

Nice to Meat – Bavette met Pasta Pesto

  • Creekstone bavette à 400 gram
  • Penne à 75 gram per persoon
  • 1 courgette
  • 4 middelgrote tomaten
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 potje rode pesto arrabbiata
  • 50 gram gemengde croutons

Benodigdheden:

  • Big Green Egg
  • Koekenpan
  • Kookpan

Optie: geraspte Parmigiano

 

Voorbereiding:

  • Maak de barbecue aan voor direct grillen met de cast iron grid op 200 graden en steek deze aan om op temperatuur te komen.
  • Snijd alle groenten (ook de zongedroogde tomaat) in kleine blokjes zodat je deze straks meteen kunt gebruiken.

Bereiding:

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, in ongeveer 12 minuten al dente.
  • Verwarm in de koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de spekjes gaar en krokant. Zodra de spekjes gaar zijn voeg je hier de tomaat en courgette aan toe.
  • Wanneer de pasta gaar is voeg je dit ook toe aan de koekenpan en houdt je dit warm op een lage hitte.
  • Nu is het tijd om de steak te maken. Deze leg je op het gedeelte van het rooster waar de kolen onder branden. Afhankelijk van de gewenste gaarheid kun je een kerntemperatuur van 49 graden aanhouden. Dit is ongeveer 4 minuten per kant.
  • Mix nu de pesto, zongedroogde tomaat en de croutons bij de pasta mix en snij de steak in repen van ongeveer een centimeter.
  • Je maakt je bord op door de pasta in het midden te leggen en de steak ernaast te serveren, maar je steak af met een beetje zout en de pasta kun je wat extra’s geven door er parmigiano over te raspen.

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

AUSSIE WAGYU BAVETTE STEAK 180gr*

 

BAVETTE STEAK CREEKSTONE 200gr*

0