Bereidingswijze:
Ribeye:
- Verhit de oven op 58ᵒC.
- Braad de ribeye rondom aan met tijm, rozemarijn en laurier.
- Gaar hem vervolgens verder op 58ᵒC tot een kern van 48ᵒC. Dit duurt ongeveer 70 minuten. Wel de deksel op de pan houden.
- Arroseer hem om de 10 minuten even met de braadjus.
- Snijd er vervolgens mooie plakken van.
Aardappel:
- Kook de aardappelen in schil gaar in water met tijm, rozemarijn en knoflook
- Snipper ondertussen wat sjalot en snijd bieslook super fijn.
- Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken
- Prak daarna met een vork de aardappels, zodat je nog wel brokken overhoud. (pureestamper mag ook)
- Voeg naar smaak het kookwater van de aardappelen, crème fraiche, olijfolie, sjalot, bieslook, peper en zout tot gewenste smeuïgheid.
Mini wortel:
- Was de gekleurde wortelen met de ruwe kant van een spons.
- Zet een pannetje op met het ganzenvet en verhit dit tot 65ᵒC
- Leg de wortelen in het ganzenvet tot ze beet gaar zijn (+- 35 minuten)
- Snijd de wortelen door midden zodat je ze mooi rechtop kan zetten.