Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Gevulde Duke of Berkshire varkensfilet

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensfilet met spek van Duke of Berkshire
  • 100 g gerookt ontbijtspek (lang)
  • 1 witte ui
  • 100g plakken Old Amsterdam of andere oude pittige kaas
  • Fergolicious BBQ Sweet SPG Luv Rub
  • 2 eetlepels sjalotjes (fijn)
  • 1 eetlepel knoflook (fijn)
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Thermometer
  • Slagerstouw/katoenkoort
  • Sate spiezen
  • 2-3 Appel chunks

Bereidingswijze:

  • Controleer het vlees op ongewenste stukjes been en vliesjes en verwijder deze. Leg de filet met de vetkap omlaag. Snij het vlees in over de lengte om de 3 cm, doe dit voorzichtig! Je wilt het vlees niet doorsnijden. Afhankelijk van het deel zal dit z’n 4 keer gaan.
  • Kruid het vlees aan de binnenzijde waar je zojuist de snede hebt gemaakt met de rub.
  • Snij de ui in dunne plakken en het spek en de kaas op de maat van de snede. Maak een stapeltje van een plak spek, ui, kaas en een plak spek en stop dit tussen de snedes in. Herhaal dit tot alle snedes gevuld zijn.
  • Knoop nu met behulp van het touw het vlees dicht. Dit hoef geen mooi geknoopte rollade te zijn 3-4 touwtjes is voldoende. Prik nu de saté spiesen in het vlees om porties te maken, zodat je straks als het vlees klaar is makkelijk plakken kan snijden. Kruid nu de rest van het vlees aan alle zijden met de rub. Leg het vlees met de verkant omlaag.
  • Meng de sjalot, knoflook en olijfolie en verdeel dit over het vlees.
  • Neem de thermometer en steek deze in het vlees zo dat de punt de kern kan meten. Steek de bbq aan, stook deze naar 130C graden en richt deze in op indirecte wijze.
  • Voeg de appel chunks toe aan de hete kolen, plaats het rooster, leg het vlees verkant omlaag op het rooster en sluit de deksel. Als je een digitale tempometer hebt die je kunt instellen zet deze dan op 67C graden.
  • Je kan de temperatuur opstoken naar 150C graden zodra de kern de 40C graden heeft bereikt om de bereidingstijd te verkorten. Als de thermometer z’n signaal geeft mag het vlees van de bbq, laat deze 15-20 min rusten voor je deze aansnijd (de temperatuur zal nog 1-2 graden stijgen) indien nodig onder een hoedje van aluminiumfolie.
  • Snij mooie plakken tussen de spiesen door en serveer direct.

 

Dit recept is ontwikkeld door de Mark van BBQ & More.

PRODUCT VOOR DIT RECEPT:

 

DUKE OF BERKSHIRE FILETROLLADE GEKRUID 1kg

 

DUKE OF BERKSHIRE RUGFILET MET SPEK 1kg

0