Bereidingswijze:
- Controleer het vlees op ongewenste stukjes been en vliesjes en verwijder deze. Leg de filet met de vetkap omlaag. Snij het vlees in over de lengte om de 3 cm, doe dit voorzichtig! Je wilt het vlees niet doorsnijden. Afhankelijk van het deel zal dit z’n 4 keer gaan.
- Kruid het vlees aan de binnenzijde waar je zojuist de snede hebt gemaakt met de rub.
- Snij de ui in dunne plakken en het spek en de kaas op de maat van de snede. Maak een stapeltje van een plak spek, ui, kaas en een plak spek en stop dit tussen de snedes in. Herhaal dit tot alle snedes gevuld zijn.
- Knoop nu met behulp van het touw het vlees dicht. Dit hoef geen mooi geknoopte rollade te zijn 3-4 touwtjes is voldoende. Prik nu de saté spiesen in het vlees om porties te maken, zodat je straks als het vlees klaar is makkelijk plakken kan snijden. Kruid nu de rest van het vlees aan alle zijden met de rub. Leg het vlees met de verkant omlaag.