Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Vitello Tonato

 

Deze Vitello Tonato staat op het Kerstmenu van het Studentenhuis en dispuut van Lennart, Nice to Meat en vlees liefhebber. Hij maakte dit voorgerecht voor een grote groep. Een groot succes. Dank je wel voor het delen Lennart.

Nodig voor ongeveer 10 a 11 personen

  • 1 Kalfsmuis
  • 200 gram verse Tonijn
  • Handjevol groene asperges (kleintjes)

Voor de tonijn-mayo

Blik tonijn
Kappertjes
Mayonaise
Ansjovis

Beetje soja saus
Peper/zout
Olijfolie

Maak hiervan een mooie egale tonijn-mayonaise.

Bereiding kalfsmuis

1. Stukken kalfsmuis dichtschroeien met olijf olie en boter (boter geeft de kalfsmuis een mooie kleur). Voeg tijm/rozemarijn toe.
2. Kalfsmuis in de oven, tot een kern van 50/52 graden voor een mooie rose garing.

Verse Tonijn

1. Verse tonijn snijden in kleine brunoise blokjes.

 

Groene asperges

1. Snij de kontjes van de groene asperges.
2. Schroei de asperges mooi dicht in een grill pan.
3. Bak de asperges iets verder dan beetgaar.

Opdienen

1. Snij de kalfsmuis met een snijmachine flinterdun.
2. Mooie laag tonijnmayonaise op het bord.
3. Leg de opgerolde stukjes kalfsmuis op de tonijn-mayonaise.

4. Tussen de kalfsmuis leg je stukjes groene asperges.
5. Garneer verder met stukjes verse tonijn, kappertjes
6. Top af met wat verse peper
7. Optioneel: citroen zest.

 

 
0