Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

BIOLOGISCHE KIP RHUG ESTATE

1,5 kg

De mooiste en beste biologische kip verkrijgbaar naar onze mening. Geïmporteerd vanuit Wales waar de kippen een stressloos een goed leven hebben gehad. De kip wordt ingevroren geleverd.

29,95

Helaas uitverkocht

Biologische kip
Netjes verpakt
Gegarandeerde kwaliteit
SKU: 5103010 Categories: , , , , , Tags: , , ,

Description

Waarom biologisch vlees van Rhug kopen?

100% Biologisch

Dieren worden op de boerderij gehouden, gevoerd met voer dat op de boerderij is geteeld en lopen vrijelijk over de klaverrijke weiden die vrij zijn van sprays en kunstmest.

De hoogste dierwelzijn standaard

We zorgen ervoor dat elk dier een stressvrije leven heeft, zonder routinematige injecties of behandelingen. Dit resulteert in de hoogste kwaliteit en gezond vlees, geproduceerd door gelukkige dieren.

Stressvrije dieren voor vlees van hoge kwaliteit

Vrij rondscharrelen verminderd stress bij het vee, hetgeen een vleesproduct van hogere kwaliteit oplevert.

Goedgekeurd door 20 met Michelin-ster bekroonde restaurants

Rhug biologisch vlees wordt gebruikt en ondersteund door de best beoordeelde restaurants en hotels met de meest getalenteerde chef-koks over de hele wereld, waaronder Londen, Singapore, Macau, de VAE en meer. Nu ook in Nederland!

Meer informatie over Rhug Estate vindt u op https://rhug.co.uk/

Additional information

Bereiding

Barbecue, Oven

Conditie

UDG – Uit diepvries geleverd

Herkomst

Groot-Brittanie

Productspecificaties

Artikelnummer
5103010
Conditie
Vers
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Verpakking
Per stuk vacuum verpakt

Inspiratie & Recept

Geroosterde Hele Kip met Kruiden

Ingrediënten:

  • 1 hele kip (ongeveer 1,5 tot 2 kg)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Kruidenmengsel:

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat pit)

Voor de Vulling (optioneel):

  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 ui, in kwarten
  • 4 teentjes knoflook, geplet

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de hele kip af onder koud water en dep het droog met keukenpapier. Verwijder eventuele overtollige vetten.
  3. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, rozemarijn, oregano en cayennepeper (indien gebruikt) om het kruidenmengsel te maken.
  4. Wrijf de hele kip zowel van buiten als van binnen in met het kruidenmengsel. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is.
  5. Plaats eventueel de gehalveerde citroen, kwarten ui en geplette knoflook in de kipholte als vulling.
  6. Bind de poten van de kip samen met keukentouw voor een gelijkmatige garing.
  7. Leg de gekruide en gevulde kip op een rooster in een braadslee of ovenschaal.
  8. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de interne temperatuur op het dikste deel van de dij 75°C is.
  9. Halverwege de baktijd, bedruip de kip met de vrijgekomen sappen in de braadslee voor extra sappigheid.
  10. Laat de kip enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
  11. Serveer de geroosterde hele kip met bijgerechten naar keuze en geniet van een smaakvolle maaltijd!

Dit recept zorgt voor een sappige en smaakvolle geroosterde hele kip, perfect voor een feestelijke maaltijd of een gezellig diner.

Voedingswaarden

Energie
694 kJ
Energie
165 kcal
Vetten
9,9 gr
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
19,3 gr
Zout
0,1 gr

Meer informatie


0