Description
De hotdog komt naar Amerika
Toen halverwege de 19e eeuw veel Duitsers immigreerden naar Amerika, namen zij hun eetgewoontes mee. De worsten werden verkocht vanaf kleine mobiele kraampjes, vooral op de straten van New York. De worsten stonden toen nog bekend als ‘Dachshund’, een Duits hondje dat wel wat weg had van de worst. In het Engels veranderde de naam al gauw naar hotdog. Historici gaan er vanuit dat de worsten al bij de introductie in Amerika met een broodje geserveerd werden. Een alternatieve verklaring gaat over de legende van Anton Feuchtwanger. Rond het begin van de 20e eeuw leende hij handschoenen uit aan zijn klanten om hun handen te beschermen tegen de hete hotdog. Vaak kreeg hij de handschoenen niet meer terug en dus vroeg hij een bevriende bakker een speciaal langwerpig broodje te bakken waarin de hotdog kon worden vastgehouden.
Ingrediënten
(84%)kippenvlees, water, aardappelzetmeel, zout, suiker, groenten, kruiden en specerijen, specerijen, emulgator (natriumtrifosfaten), emulgator (fosfaat), stabilisator (polyfosfaten), wortel, prei, ui, natuurlijk aroma, antioxidant (natriumascorbaat), smaakversterker (mononatriumglutamaat), conserveermiddel (natriumnitriet), maltodextrine, kleurstof (carateen), kleurstof (paprika extract), gistextract, antiklontermiddel