Description
Het vlees van het Duke of Berkshire-varken valt op door de donkere kleur en de specifieke marmering die de unieke sappigheid en de malsheid van het vlees al op het eerste gezicht verraadt. Dit is varkensvlees op zijn best. Een andere opvallende eigenschap van het vlees is de bijzondere, zoete smaak. Het vlees dankt zijn bijzondere eigenschappen aan een hoge pH-waarde, een fijnere en kortere spiervezelstructuur en het hoge vetgehalte. De hoge eind pH-waarde zorgt voor een goede vochtretentie, zodat het vlees bij het bakken nauwelijks krimpt en er bij het versnijden geen tot weinig sappen vrijkomen. Zelfs als het vlees meerdere dagen in de koeling ligt, verliest het vrijwel geen vocht.
Ingrediënten
(87%)varkensvlees, water, conserveermiddel (E270, E250), zout, emulgator (E450), MOSTERDZAAD, GEHYDROLYSEERD SOJA-EIWIT, kruiden en specerijen (peper, paprikapoeder, kurkuma), azijn, smaakversterker (E621), suiker, rookaroma