Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

DUKE OF BERKSHIRE BUIKSPEK ZONDER ZWOERD

1kg

Ervaar de echte smaak van Duke of Berkshire buikspek. De juiste combi vlees en vet komen hier samen. Ideaal voor slow-cooking. Maak ook het recept van Maurice. Een culinaire verrassing wacht op je. Enjoy!

19,95

Vandaag besteld morgen in huis

Ambachtelijk
Van een duurzame boerderij
Horeca kwaliteit
Het allerbeste varkensvlees

Description

De Duke of Berkshire-varkens worden zo diervriendelijk mogelijk grootgebracht en ontwikkelen zich onder de gezondste omstandigheden. Berkshire-zeugen werpen slechts vijf tot zes biggen, dat is slechts de helft van wat gebruikelijk is bij andere rassen. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en worden vegetarisch gevoed met een zorgvuldig samengesteld mengsel van diverse granen en appels. Op dit dieet groeien ze op tot volwassen dieren met een sterkere bouw dan het doorsnee varken. Vanaf de geboorte tot het moment dat ze 120 à 130 kilo wegen verblijven de dieren in hun vertrouwde omgeving op hetzelfde bedrijf. Ze komen dus niet in contact met andere dieren zodat ziektekiemen geen kans krijgen en antibiotica vrijwel overbodig is. Preventief antibiotica toedienen is in de wereld waar het Berkshire-varken opgroeit dan ook een onbekend fenomeen.De speklaag van the Duke of Berkshire is driemaal zo dik als bij een ander ras. Dat zorgt voor een rijke smaak, optimale malsheid en sappigheid, terwijl het vetgehalte van het vlees dankzij gerichte veredeling toch slechts 2 à 3 procent bedraagt! Bovendien is het vet intramusculair goed verdeeld, zodat het vlees visueel een mooie marmering heeft. Een ander opvallend kenmerk is de fijnere en kortere spiervezelstructuur waar het vlees zijn malsheid aan dankt.

Productspecificaties

Artikelnummer
3200600
Conditie
Vers
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Verpakking
Per 1kg vacuum verpakt

Burnt Ends video recept

Burnt Ends.

Low & Slow Klassiekertje: Burnt Ends van Berkshire varkensbuik. Dit is een onweerstaanbare snack. En let op: zet ‘m wel lekker dik in de Nice to Meat rub. En pimp ‘m voor de beste smaak sensatie met Likkie Lakkie!!

Voedingswaarden

Energie
1607 kJ
Energie
384 kcal
Vetten
36,5 gr
Koolhydraten
0,1 gr
Suikers
0,1 gr
Eiwit
15 gr
Zout
0,16 gr

Informatie over The Duke of Berkshire

The Duke of Berkshire – Varkensvlees van topkwaliteit

 

Diervriendelijk en stressvrij opgevoed. De Berkshire-varkens worden zo diervriendelijk mogelijk grootgebracht en ontwikkelen zich onder de gezondste omstandigheden. Berkshire-zeugen werpen slechts vijf tot zes biggen, dat is de helft van wat gebruikelijk is bij andere rassen. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en worden vegetarisch gevoed met een zorgvuldig samengesteld mengsel van diverse granen en appels. Op dit dieet groeien ze op tot volwassen dieren met een sterkere bouw dan het doorsnee varken. Vanaf de geboorte tot het moment dat ze 120 à 130 kilo wegen verblijven de dieren in hun vertrouwde omgeving op hetzelfde bedrijf. Ze komen dus niet in contact met andere dieren zodat ziektekiemen geen kans krijgen en antibiotica vrijwel overbodig is. Preventief antibiotica toedienen is in de wereld waar het Berkshire-varken opgroeit dan ook een onbekend fenomeen.

 

In het oog springende kwaliteit
De speklaag van the Duke of Berkshire is driemaal zo dik als bij een ander ras. Dat zorgt voor een rijke smaak, optimale malsheid en sappigheid, terwijl het vetgehalte van het vlees dankzij gerichte veredeling toch slechts 2 à 3 procent bedraagt! Bovendien is het vet intramusculair goed verdeeld, zodat het vlees visueel een mooie marmering heeft. Een ander opvallend kenmerk is de fijnere en kortere spiervezelstructuur waar het vlees zijn malsheid aan dankt.

Video recept voor Twisters

Dit is zo’n heerlijke Sticky Pork Belly!

Bereiding:

  1. Leg het buikspek even in de vriezer, dan snijdt het wat makkelijker
  2. Rijg het vlees aan de spies en rub ‘m in met Touch of Sweet en snijdt het vlees rondom in. Draai als een Twister.
  3. Laat ‘m 1.5 uur garen en op de BBQ
  4. Lak nu in met Likkie Lakkie Hot Red
  5. Nog 1.5 uur garen.
  6. Lak het vlees nog een beetje naar smaak in met de saus. En klaar !

Enjoy!

 


0