Description
De ossenhazen waar deze biefstukken van worden gesneden door onze professionele slagers worden speciaal geselecteerd door Nice to Meat. Alleen de beste ossenhazen worden gekozen om de haasbiefstuk of tournedos uit het midden te snijden. Exact geportioneerd op vaste grammages door onze slagers. Het eigen huismerk van Nice to Meat. Dit is een selectie van Nice to Meat zelf, alleen vrouwelijk vee dat 1 of 2 keer gekalfd heeft. Het zijn meestal rode of roodbonte koeien die of alleen voor vlees of voor vlees en melk gefokt zijn (dubbeldoelras).
Recept:
Biefstuk Java Style
Met deze biefstukjes gooi je altijd hoge ogen! Niet te ingewikkeld, geen lange bereidingstijd. Wel altijd succes. De saus die zowel zoet als spicy is geeft het vlees een echte boost. De biefstuk is al zo goed van smaak, daarom maken wij er alleen krokante aardappeltjes uit de oven en een simpele groene salade bij.
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 2
Ingrediënten
2x 200 gram Tournedos (biefstuk)
100 gram Roomboter
10 ml olie
10 gram Sambal Badjak
Peper & Zout
- Verwarm de oven voor op 45 graden. Zout de Tournedos en laat ze zo’n 15 minuten op kamertemperatuur komen in de oven op een rooster.
- Verwarm olie in de pan en bak het vlees rondom bruin in circa 5 minuten. Voor een egale garing draai je regelmatig.
- Ze de pan met het bakvet halfhoog, voeg koude boter toe en bak nogmaals 5 minuten rondom.
- Haal de biefstukjes uit de pan en leg ze 10 minuten in de verwarmde oven.
- Voeg een scheutje water en de sambal toe aan het braadvocht, verwarm en wals de saus homogeen
- Maak de Tournedos af met peper en zeezout.