Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

RIBEYE STEAK GRASGEVOERD DRY-AGED WEIDERUND

250gr

Dit is een meesterwerkje grasgevoerd dry-aged vlees. Onze ribeye wordt met zorg geselecteerd en met zorg gerijpt in onze dry-age kasten. Met deze ribeye breng je de ervaring van een klassiek steakhouse naar je eigen BBQ. Bestel nu en geniet.

12,95

Vandaag besteld morgen in huis

Ervaar Dry Aged vlees thuis!
Het beste Europese vlees geselecteerd!
Voor de echte steakliefhebber!
Vers aan huis geleverd
Grasgevoerd

Beschrijving

Wie dacht dat de Europese boeren alleen zwart-witte melkkoeien kunnen fokken, heeft het mis. Een goed voorbeeld is het Weiderund, een echte beauty.  Weiderund heeft uitzonderlijk goede vleeskwaliteiten en is tongstrelend van smaak. Het Weiderund wordt zo genoemd, omdat de runderen vrij kunnen rondlopen in de wei. Het Weiderund is afkomstig van verschillende boerderijen in Europa. De fokkers geven de runderen persoonlijke aandacht, waardoor ze gewend zijn aan mensen. Hierdoor kennen de dieren nauwelijks stress. De koeien krijgen van de boer een hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding van plantaardige grondstoffen. Weiderund is vrij van antibiotica en hormonen.

Productspecificaties

Artikelnummer
1010350
Conditie
Vers geleverd
Herkomst
Europa
Verpakking
Per stuk gevacumeerd

Meer informatie

Wat is dry agen van vlees?

Dry aging is een proces waarbij vlees wordt gerijpt onder gecontroleerde omstandigheden, meestal in een speciale koelkast. Tijdens het dry agen ondergaat het vlees verschillende veranderingen die de smaak, malsheid en textuur verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste processen die tijdens het dry agen plaatsvinden:

  1. Vochtverlies: Tijdens het dry agen verliest het vlees een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Dit zorgt voor een geconcentreerde smaak en een meer uitgesproken vleesaroma. Hoewel dit vochtverlies betekent dat het vlees gewicht verliest, wordt de kwaliteit van de smaak verbeterd.
  2. Enzymatische afbraak: Natuurlijke enzymen in het vlees breken de spiervezels af. Dit proces staat bekend als proteolyse en draagt bij aan de malsheid van het vlees. Tijdens het dry agen worden de enzymen geactiveerd, wat resulteert in een zachter en malser eindproduct.
  3. Mildere smaak: Het verlies van vocht en enzymatische afbraak dragen bij aan een mildere smaak. De smaken concentreren zich en ontwikkelen zich tot een complexer aroma. Vaak wordt dry aged vlees beschreven als intenser en nootachtiger van smaak.
  4. Schimmelvorming en beschermende korst: In het begin van het dry aging-proces kan er een dunne schimmelvorming op het vlees plaatsvinden. Deze schimmel is normaal en wordt gecontroleerd. Na verloop van tijd ontstaat er een beschermende korst rond het vlees, die de externe lagen beschermt tegen bederf en helpt bij het concentreren van de smaken.
  5. Verbetering van de textuur: De enzymatische activiteit draagt niet alleen bij aan de malsheid, maar verbetert ook de textuur van het vlees. De spiervezels breken af, waardoor het vlees gemakkelijker te kauwen wordt.
  6. Rijpingstijd: De duur van het dry aging-proces varieert afhankelijk van de gewenste smaak en textuur. Het kan variëren van enkele weken tot meerdere maanden. Hoe langer de rijping, hoe intenser de smaak en zachtheid over het algemeen worden.

Het resultaat van het dry aging-proces is een hoogwaardig stuk vlees met een unieke smaakbeleving en malsheid, waardoor het zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van premium vlees.

Voedingswaarden

Energie
709 kJ
Energie
170 kcal
Vetten
9,4 g
Koolhydraten
0
Suikers
0
Eiwit
21,2 g
Zout
0,1 g

Inspiratie

Bekijk hier hoe Maurice deze heerlijke Ribeye bereidt op de Kamado.. en zelf proeft 😉


0