Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

MRIJ VAN PIET ROLLADE *

1,5 kg

De MRIJ van Piet rollade is super om als Sunday Roast te serveren. Alleen kruiden met wat zout en peper voor een heerlijke smaak.

53,95

Vandaag besteld morgen in huis

Steel de show met deze heerlijke runder rollade
Topkwaliteit van Nederlandse bodem
Vers geleverd

Beschrijving

De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar Piet van den Berg bekend om staat, komen uit de stal van Sjaak Kooter in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de weilanden van het natuurgebied ‘De Groenzoom’. Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste koeien –zonder vet geen smaak- worden geslacht en gerijpt als zij tussen de drie en drieënhalf jaar oud zijn. De koeien uit eigen mesterij worden ook uitsluitend voor de eigen slacht gefokt en nooit verkocht aan anderen. Het slachten gebeurt volgens een vast stramien waarbij de mester elke koe afzonderlijk naar de slachterij brengt. Onderweg of in de slachterij komt het niet in aanraking met andere koeien of stieren. Dit voorkomt namelijk onrust en stress wat ten koste gaat van de kwaliteit van het vlees. Piet van den Berg werkt uitsluitend met roodbonte koeien van het ras Maas-, Rijn- en IJsselvee. Deze koeien worden volgens een vaste bloedlijn gefokt en hebben twee keer gekalfd voor ze na circa tweeënhalf jaar naar de mesterij komen. In de wei of op stal worden de koeien ouderwets gemest. Een uitgebalanceerde mix van onder andere suikerbietpulp, stro, krachtvoer en leidingwater. Het geheim van de mix zit in de exact verhouding die Van den Berg samen met de mesters, de gebroeders Kooter, uitgedokterd heeft. Om een topproduct te bereiken moeten alle factoren van het beste niveau zijn.

Productspecificaties

Artikelnummer
1001100
Herkomst
Nederland
Conditie
Vers geleverd
Verpakking
Per 4 stuks gevacumeerd

Meer informatie van het MRIJ van Piet

Constante topkwaliteit

De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar Piet van den Berg bekend om staat, komen uit de stal van Sjaak Kooter in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de weilanden van het natuurgebied ‘De Groenzoom’. Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste koeien –zonder vet geen smaak- worden geslacht en gerijpt als zij tussen de drie en drieënhalf jaar oud zijn. De koeien uit eigen mesterij worden ook uitsluitend voor de eigen slacht gefokt en nooit verkocht aan anderen. Het slachten gebeurt volgens een vast stramien waarbij de mester elke koe afzonderlijk naar de slachterij brengt. Onderweg of in de slachterij komt het niet in aanraking met andere koeien of stieren. Dit voorkomt namelijk onrust en stress wat ten koste gaat van de kwaliteit van het vlees.

MAAS-, RIJN- EN IJSSELVEE

Piet van den Berg werkt uitsluitend met roodbonte koeien van het ras Maas-, Rijn- en IJsselvee. Deze koeien worden volgens een vaste bloedlijn gefokt en hebben twee keer gekalfd voor ze na circa tweeënhalf jaar naar de mesterij komen. In de wei of op stal worden de koeien ouderwets gemest. Een uitgebalanceerde mix van onder andere suikerbietpulp, stro, krachtvoer en leidingwater. Het geheim van de mix zit in de exact verhouding die Van den Berg samen met de mesters, de gebroeders Kooter, uitgedokterd heeft. Om een topproduct te bereiken moeten alle factoren van het beste niveau zijn.

 

Voedingswaarden

Energie
569,9 kJ
Energie
135,3 kcal
Vetten
5,6 g
Koolhydraten
0,6 g
Suikers
0
Eiwit
20,6 g
Zout
0,9 g

Inspiratie

 

MRIJ Rollade met Honing-Glazuur en Geroosterde Groenten

Ingrediënten:

  • 1,5 kg MRIJ Rollade van Piet
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 kg gemengde groenten (wortels, aardappelen, pastinaken), in stukken
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Dep de MRIJ Rollade droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de rollade aan alle kanten goudbruin. Haal de rollade uit de pan en zet opzij.
  4. In een kom, meng honing, sojasaus, Dijon-mosterd, knoflook, tijm en paprikapoeder.
  5. Bestrijk de MRIJ Rollade royaal met het honingmengsel.
  6. Plaats de rollade terug in de pan en schik de groenten eromheen. Besprenkel de groenten met de overgebleven olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  7. Rooster de rollade en groenten in de voorverwarmde oven gedurende 1 tot 2 uur, of totdat de rollade gaar (52 graden Celcius) is en de groenten zacht en goudbruin zijn.
  8. Halverwege de kooktijd, bedruip de rollade met de vrijgekomen sappen en honingmengsel voor extra smaak.
  9. Haal de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat het 10-15 minuten rusten.
  10. Snijd de rollade in plakken, garneer met verse peterselie en serveer met de geroosterde groenten.

Geniet van deze smaakvolle MRIJ Rollade met een verrukkelijk honing-glazuur, perfect gecombineerd met geroosterde groenten voor een overheerlijke maaltijd! 🍯🌿🍖


0