Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

PORTERHOUSE STEAK DRY-AGED WEIDERUND

750gr

🔥 Beleef de mooie smaak van onze Dry Aged Porterhouse van het Weiderund. Rijk van smaak en bijzonder mals. De Porterhouse Steak is gedroogd in onze eigen dry-age kasten in Almere. Geniet!

40,50

Vandaag besteld morgen in huis

Ervaar de unieke Dry Aged smaak
Vers geleverd
Gratis thuisbezorging vanaf €95

Beschrijving

Wie denkt dat de Hollandse boeren alleen zwart-witte melkkoeien kunnen fokken, heeft het mis. Een goed voorbeeld is het Weiderund, een echte beauty. Dit is de kruising van Maas, Rijn en IJssel met Verbeterd Roodbont. Weiderund heeft uitzonderlijk goede vleeskwaliteiten en is tongstrelend van smaak. Het Weiderund wordt zo genoemd, omdat de runderen vrij kunnen rondlopen in de wei. Het Weiderund is afkomstig van verschillende boerderijen in Nederland. De fokkers geven de runderen persoonlijke aandacht, waardoor ze gewend zijn aan mensen. Hierdoor kennen de dieren nauwelijks stress. De koeien krijgen van de boer een hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding van plantaardige grondstoffen. Weiderund is vrij van antibiotica en hormonen.

Productspecificaties

Artikelnummer
1011300
Herkomst
Europa
Conditie
Vers geleverd
Verpakking
Per stuk gevacumeerd

Meer informatie

@nicetomeat1894

Zo bereid je een T-Bone steak op de green egg. Wat zou jij graag willen zien, laat het weten in de reacties! #tbone #steak #nicetomeat #greenegg #foodtok

♬ BARELY BREATHING – Grant Averill

Voedingswaarden

Energie
787 kJ
Energie
189 kcal
Vetten
11,2 g
Koolhydraten
0
Suikers
0
Eiwit
22 g
Zout
0,2 g

Inspiratie

Dry aging is een proces waarbij vlees, meestal rundvlees, gedurende een bepaalde periode wordt gerijpt onder gecontroleerde omstandigheden, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Het belangrijkste doel van dry aging is het verbeteren van de smaak en textuur van het vlees door natuurlijke enzymatische en microbiële processen.

Tijdens het dry aging-proces ondergaat het vlees enkele belangrijke veranderingen:

  1. Vochtverlies: Het vlees verliest water, wat resulteert in een geconcentreerdere smaak.
  2. Malsheid: Door enzymen in het vlees wordt het collageen afgebroken, wat leidt tot een malser eindproduct.
  3. Smaakontwikkeling: Tijdens het rijpingsproces ontwikkelen zich nieuwe smaakprofielen, waardoor het vlees intenser en complexer wordt.

Het dry aging-proces vereist specifieke omstandigheden, zoals een gecontroleerde temperatuur net boven het vriespunt, lage luchtvochtigheid en goede ventilatie. Het vlees wordt vaak opgehangen in speciale dry aging-kasten. De duur van het rijpingsproces varieert, maar het kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de gewenste smaak en malsheid.

Het resultaat van dry aging is een stuk vlees met een diepere smaak, een malser textuur en soms zelfs een licht nootachtige ondertoon. Dry-aged vlees wordt vaak beschouwd als een delicatesse en wordt gewaardeerd door fijnproevers en liefhebbers van hoogwaardig vlees.

 

Classic Selection Weiderund rundvlees
Het Weiderund wordt zo genoemd, omdat de runderen vrij kunnen rondlopen in de wei. Het Weiderund is afkomstig van verschillende boerderijen. De fokkers geven de runderen persoonlijke aandacht, waardoor ze gewend zijn aan mensen. Hierdoor kennen de dieren nauwelijks stress. De koeien krijgen van de boer een hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding van plantaardige grondstoffen. Weiderund is vrij van antibiotica en hormonen.

 

Dry Aged vlees van Weiderund

Het mooie vetlaagje maakt dat Nice to Meat het vlees zo voortreffelijk kan Dry Agen. Hiervoor wordt overigens alleen het vlees van koeien gebruikt. Van het weiderund zijn de dry aged ribeye en de entrecote beschikbaar. Ook twee stoere steaks met bot, namelijk de dry aged t-bone en tomahawk steak zijn verkrijgbaar bij Nice to Meat.

Dit is een selectie van Nice to Meat zelf, alleen vertrouwelijk vee dat 1 of 2 keer gekalfd heeft. Het zijn meestal rode of roodbonte koeien die of alleen voor vlees of voor vlees en melk gefokt zijn (dubbeldoelras).

Kortom, de Classic Selection Weiderund vlees is niet te missen op het bord van de echte vleesliefhebber!


0