OSSENHAAS / TOURNEDOS / BIEFSTUK VAN DE HAAS / HAASBIEFSTUK / BIEFSTUK
We vieren de ongekende populariteit van de ossenhaas.
Al meer dan 5 jaar staat de ossenhaas stipt op nummer 1 van meest verkochte producten in ons bedrijf. Reden genoeg om een ‘ode aan de biefstuk van de haas’ te publiceren. In deze blog vind je de 8 meest klassieke bereidingen van een biefstuk. Van de luxueuze tournedos Rossini tot de oer- Hollandse biefstuk zonder opsmuk – beter bekend als biefstuk in jus.
Ons bedrijf is voortgekomen uit een traditionele kwaliteitsslagerij met een rijke geschiedenis aan vakmanschap. Als een van de eerste grossiers in die tijd werd alleen het allerbeste vlees verkocht. Mikel Pouw die is opgegroeid in de slagerij van zijn ouders vertelt. “Voor de slagerij sneden we kogelbiefstuk en gewone biefstuk noodgedwongen door elkaar heen, om aan de vraag van biefstuk te kunnen voldoen.
Klanten kregen dus óók kogelbiefstuk, maar ze betaalden er niet voor. Ze kregen een hele goede kwaliteit voor een constant te lage prijs. Ik ontdekte ook dat heel veel andere horecaslagers het precies andersom deden: ze sneden Hollandse biefstuk door de kogelbiefstuk, maar verkochten dat als kogelbiefstuk. Ik dacht: ‘dat moet ik beter gaan doen’. Ik ben uitsluitend kogelbiefstukken gaan snijden voor de restaurants en hotels. Door een constante hoge kwaliteit te leveren, kwamen al vrij snel meer eetcafe’s en restaurants en, uiteindelijk óók de topbedrijven naar ons toe.”.