Brioche
Het bijbehorende hamburgerbroodje is gemaakt van brioche met saffraan en bladgoud. De speciale saus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagaskar-vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain-koffie en vierendertig jaar oude sojasaus.
Dit ‘gerechtje’ staat voor 2.050 euro gewoon op de menukaart in Dubai. Wél graag twee dagen van tevoren bestellen, voor het geval het bladgoud of de dry aged Wagyu uitverkocht zouden zijn ;-).
Luxe concepten
In toenemende mate wordt de burger een culinaire uitdaging voor koks die iets bijzonders willen maken. Ketens zoals The Butcher, Beers & Barrels en Lombardos creëren een nieuw, smakelijk en kwalitatief beeld. Daar rijd je graag een straatje voor om.
In onze horecaslagerij Nice to Meat is een gespecialiseerde afdeling constant op zoek naar de ultieme vleesmix voor de allerlekkerste burgers. Dagelijks worden wel vijftig verschillende soorten gemaakt, zoals van MRIJ-vlees, Wagyu, Black Angus, gras- en graangevoerd, gehakt van lamsvlees. Now we’re talking….!
Zoveel hamburgers, zoveel smaken. Het begint altijd bij mooi, mals vlees van goede kwaliteit. Wie houdt van een pure vleessmaak, hoeft aan het gemalen vlees niets toe te voegen. Wil je graag ietsje pit, voeg dan wat zout en peper toe. Een hamburger vol op smaak is vermengd met speciale kruiden.
Hoe houd je een burger sappig?
Net als alle andere vleesgerechten hebben ook burgers aandacht nodig bij de bereiding. Dit begint al in de slagerij. Hier wordt het vlees met zorg gemalen in verschillende mate van ‘grofheid’, zodat het compact maar ook luchtig en sappig blijft.
Vervolgens komt het talent van de kok aan bod. Elke soort bereiding – op de plaat, met boter in de pan, op de grill of houtskoolbarbecue – geeft zijn eigen smaak aan het vlees.
Waar je ook voor kiest, laat hamburgers nooit doorgaren maar serveer ze medium. Mooi rundvlees hoeft niet doorbakken te zijn, dat haalt immers de smaak en malsheid uit het vlees.
Mijn eigen favoriet is nog altijd een burger die gebakken is op een bakplaat. Hierdoor wordt hij krokant en gekaramelliseerd, dat geeft een extra smaakdimensie.
Het geheim van de chef
Burgers hebben het voordeel dat ze met heel veel kruiden, sauzen en groentes kunnen worden gecombineerd. Ui, tomaat, sla en bacon zijn de bekendste toevoegingen. Maar ook avocado, ananas, ei, chilibonen, guacamole, chimmichurry en koriander gaan heel goed bij burgers.
Ik schreef het al… gisteren at ik de allerlekkerste hamburger. Met trots kan ik zeggen dat ik deze zelf, samen met Ilan Spinath, heb ontwikkeld. Zonder concessies en ook zonder haast, want de ontwikkeling heeft twee jaar geduurd.
Er moest worden gekozen uit runderras, spierdeel, hoeveelheid vet (gras- of maisgevoerd), hoelang en hoe gerijpt. Er zijn heel veel proefsessies geweest met families en vrienden in de eigen keuken, voordat we overtuigd waren de beste burger ooit te hebben ontwikkeld: de Confidential Burger.
Voor ieder ander die de smaak van een goede hamburger te pakken heeft gekregen… Wij hebben een groot assortiment burgers. Bekijk welke het beste past bij je eigen creatie. Probeer het eens, er gaat een nieuwe burgerwereld voor je open!