Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Gegrilde Kalfsschnitzel met een Champignon roomsaus en Gegrilde courgette met een kruidige yoghurt dressing

Ingrediƫnten:

  • 2 kalfsschnitzels op kamertemperatuur (150 gram per persoon)
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • 250 ml room
  • 3 tenen knoflook, (fijngesneden)
  • 2 eetlepels runderbouillon
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 groene courgette
  • 2 takjes munt
  • citroen

 

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Big Green Egg | direct grillen

Bereiding

  • Verwarm de EGG naar 180 graden voor direct grillen op de Cast Iron grid. Als je de kalfsschnitzels nog niet uit de koelkast hebt gehaald is dit het moment, dan kunnen deze nog goed op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm in de koekenpan een laagje olijfolie en bak daarmee de sjalotjes en 2 tenen knoflook totdat deze glazig en niet verkleurd zijn, voeg hierna de champignons toe en bak deze nog 10 minuten op medium warmte.
  • In de tussentijd halveer je de courgette en snijd je deze in 8 partjes per helft. Meng de courgette in een komen met olijfolie peper en zout en zet aan de kant.
  • Meng nu de griekse yoghurt met het sap van de citroen, gekruimelde feta, rode peper flakes en peper en zout naar smaak en zet dit afgedekt in de koelkast.
  • Voeg de room toe aan de champignons samen met de cognac en runderbouillon, kook dit rustig in tot het de juiste dikte heeft. Hoe langer je dit laat staan hoe meer de saus inkookt. Blijf af en toe doorroeren.
  • Nu is het tijd om de kalfsschnitzel en de courgette te grillen op de EGG. Begin met de courgette omdat deze wat langer de tijd nodig heeft. De kalfsschnitzels kun je licht zouten (voorkeur voor fleur de sel), maar is zeker niet nodig omdat er een goede saus overheen komt.
  • Grill de kalfsschnitzels kort aan beiden kanten voor 2-3 minuten en serveer dit met de champignonsaus en breng een laag yoghurt dressing aan en leg de courgette hierop.
  • 5 eetlepels griekse yoghurt
  • 75 gram gekruimelde feta
  • rode peper flakes naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

PRODUCTEN VOOR DIT RECEPT:

 

KALFSSCHNITZEL HOLLANDS ROSE 150gr*

0