Benodigheden:
- Koekenpan, een diepere versie
- Stoofpan
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de kalfsschenkel uit de koelkast. Kruid de schenkels licht met zeezout en peper, daarna bestuif je ze met bloem. Het overtollige bloem kun je eraf kloppen.
- Verwarm een ovenbestendige stoofpan, op het fornuis, op een medium warmte met de boter en een scheut olijfolie. Bak hierin de schenkels voor 10-15 minuten aan tot deze aan alle kanten bruin van kleur zijn.
- Leg de schenkels aan de kant op een bord en bak de ui en de knoflook kort aan in dezelfde pan waarin je de schenkels hebt aangebakken, als er extra olie nodig is voeg je dit toe. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je de wortel, bleekselderij en rozemarijnblaadjes toe en bak deze 10 minuten mee.
- Giet de bouillon en tomatenpuree bij het groentemengsel en bak dit mee, schraap daarbij de bodem goed schoon en laat dit meekoken.
- Doe het vlees terug in de pan en sluit af met een deksel. Zet de pan midden in de oven en stoof voor 2 uur. Af en toe kun je even kijken, mocht er meer vocht nodig zijn kun je wat extra water toevoegen.
- Begin na 1.15, dus 45 minuten voor de Osso Buco klaar is met de risotto.