Voorbereiding:
- Maak je barbecue klaar voor direct grillen en laat de temperatuur flink oplopen naar 275 graden, bij voorkeur gebruik een cast-iron grid want die wordt zelf ook goed heet en zorgt voor mooie garing van het lam.
- Maal de pistachenootjes in de keukenmachine tot ze grof zijn gemalen. Doe de nootjes daarna in een grote kom samen met het gehakt, tijm, chilipoeder, komijn en de rasp van de citroen. Voeg nog wat extra peper en zout toe naar smaak en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel het gemengde gehakt in 4 delen en maak hier een stevige bal van. Rol het gehakt daarna goed uit zodat het de vorm heeft van een kebab en prik per kebab de spies er door heen. Je kunt zelf kijken hoe dik/dun je de kebabs wilt hebben.
- In een aparte kom maak je alvast de griekse yogurt aan met de fijngesneden knoflook en zout en peper naar smaak, dit zet je in de koelkast tot het tijd is om te eten.
- Doe alle sla samen in een kom met de blaadje van het bosje verse munt, het sap van de citroen en de fijngesneden rode ui. Mix dit goed door elkaar en zet ook aan de kant.