Ingrediënten
- 1 hele Bavette gevlinderd (of vlinder hem zelf zoals Maurice dat doet in de video)
- 6 kleine stronkjes witlof
- 6 kleine stronkjes roodlof
- 500 gram rucola
- Balsamico stroop
Pesto
- 2 bosjes basilicum
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram pijnboompitjes
- 200 gram Parmezaanse kaas in blokjes of geraspt
- citroensap van 2 citroenen
- peper en zeezout
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten voor de pesto in de blender en maak een gladde saus
- Bestrijk de Bavette met de pesto en een handje rucola en rol op. Maak vast met satéstokjes
- Snijd er steaks van circa 2.5 cm van
- Grill de helft van de lof op de BBQ tot goudbruin
- Maak de salade met de andere helft van de lof (de losse blaadjes) met olie en zeezout. Zet weg
- Kruid de steaks met zout en grill tot de kern 50 graden en goudbruin is. Reken ongeveer een half uur
- Serveer de gegrilde Bavette op een grote schaal, leg er wat gegrilde witlof op en besprenkel met Balsamico stroop
- Serveer de witlof sla er apart bij
Recept van Maurice Rootinck